Europa/aktier: TUI i toppen af positivt marked efter stærkt regnskab

Udgivet den 06-12-2023  |  kl. 12:48  |  

Der er positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder, der er drevet af fremgang i rejsesektoren, hvor TUI er kommet med et stærkt årsregnskab og en opløftende prognose for 2023/24.

Derudover er der også fokus på markedets forventninger til centralbankernes rentenedsættelser, der er blevet yderligere forstærket, efter data fra Tyskland viste et overraskende fald i fabriksordrer på 3,7 pct. mod en ventet stigning på 0,2 pct. ifølge Bloomberg konsensus.

- Vi skændes dybest set om, hvornår rentenedsættelserne vil komme, men de vil komme først i Europa, da regionen var den første, der var ramt af en form for økonomisk nedtur, siger Ben Laidler, der er global markedsstrateg i investeringsplatformen eToro, ifølge Reuters.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks går frem med 0,3 pct.

Mine- og råvaresektoren stiger mest med 1,4 pct. efter en stigning i de fleste industrimetalpriser, mens rejsesektoren stiger 0,9 pct.

Fremgangen i rejsesektoren skyldes, at TUI-aktien stiger 10,7 pct., og dermed placerer sig i toppen af Stoxx 600-indekset.

Onsdag morgen har rejsearrangøren fremlagt et stærkt regnskab for 2022/23, hvor indtjeningen er blevet mere end fordoblet.

TUI nåede et underliggende driftsresultat i regnskabsåret på 977 mio. euro, svarende til 7,2 mia. kr., hvilket er 139 pct. bedre end året før.

Samtidig har selskabet præsenteret en opløftende prognose for det nye regnskabsår, som formentlig vil udløse løftede kursmål for aktien de kommende dage.

Omvendt ser det ud hos British American Tobacco, BAT, der er blandt de mest faldende aktier i det fælleseuropæiske indeks, efter røgkoncernen har nedskrevet på nogle af sine amerikanske cigaretmærker.

Samlet lyder nedskrivningen på 25 mia. dollar eller næsten 173 mia. kr., skriver Bloomberg News.

Udover nedskrivningen tynger det også aktien, at selskabet venter en organisk omsætningsvækst i den lave ende af prognosen.

BAT-aktien falder 7 pct. til det laveste niveau siden 2011.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯