Europa/formuepleje: Investorer føler usikkerhed inden europæiske valg

Udgivet den 20-02-2017  |  kl. 14:26  |  

Efter et 2016 fyldt med overraskende beslutninger på den politiske scene mener aktiestrateg Otto Friedrichsen i Formuepleje, at investorerne fornemmer risici ved at investere i de europæiske lande.

Efter briternes beslutning om brexit og USA's valg af Trump har den politiske uro forud for valg i Holland, Frankrig og Tyskland spredt sig til Europas finansielle markeder, skriver Formuepleje.

- Ser vi på aktier, har langt de fleste europæiske lande klaret sig markant dårligere end Tyskland. I løbet af det seneste år har det franske CAC40 underperformet det tyske DAX-indeks med omkring 10 pct.point, og billedet er det samme i Italien, Spanien og endnu værre i Portugal, siger Otto Friedrichsen i meddelelsen.

Også på rentemarkederne skinner usikkerheden igennem, når man ser på det voksende spænd, der er mod den tyske statsrente. Ifølge Otto Friedrichsen bunder den udvikling i den forhøjede risiko i periferilandene som følge af den intraeuropæiske politiske risiko.

- Både det, at de europæiske aktier klart har underperformet de tyske, og spændudvidelsen (de relativt højere statsrenter, red.) er et udtryk for, at investorerne betragter usikkerheden omkring den politiske situation i Europa som en reel risiko, men også at de forholder sig til den. Udviklingen viser jo, at hverken aktie- eller obligationsinvestorerne er villige til at påtage sig den relative risiko i Frankrig, Spanien, Italien eller Portugal, siger Otto Friedrichsen.

Han mener, at man som aktieinvestor bør forholde sig til dette risikobillede inden parlamentsvalget i Holland, der finder sted den 15. marts.

/ritzau/FINANS

Amalie Kraaer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Bonds❯  Europa❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
11:04:01

 
2,45%
 
11:04:01

 
2,06%
 
11:04:01

 
1,79%
 
11:04:01

 
0,99%
 
11:04:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder