Europ/aktier: Zealand på rekordkurs i lorent marked - handlerne ser frem mod inflationstal

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 12:12  |  

Det kan godt være, at de europæiske investorerne overordnet holder lidt igen mandag, da resten af ugen er datatung med forbrugertillidstal samt inflation fra både eurozonen og USA. Men zoomes der ind på det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, er der især et selskab, der springer i øjnene og går sine egne veje: Danske Zealand Pharma.

Samlet falder Stoxx 600 0,3 pct. midt på handelsdagen.

- Hvad angår inflationen i euroområdet, bør lavere energipriser føre til nedjusteringer af den samlede inflation på kort sigt, men kerneinflationen bør forblive stort set uændret i hele prognosehorisonten, skriver analytikere fra storbanken HSBC i et notat.

En opbremsning i euroområdets inflation kan få Den Europæiske Centralbank (ECB) til at sætte renten ned - men markedet ser næsten ikke nogen chance for en rentenedsættelse på centralbankens kommende møde i marts, men derimod i juni.

Tilbage til aktierne hvor Zealand tordner op med et plus på over 30 pct., på opløftende data med selskabets lægemiddelkandidat til behandling af fedtlever. Det er Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheim, der har opnået, hvad der betegnes som skelsættende resultater i et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

Svenske Tele2 kan slet ikke følge med på trods af et plus på 8,5 pct., efter at selskabet har fået ny storaktionær i form af telekoncernen Iliad kontrolleret af den franske milliardær Xavier Niel. Sælger er den nu hidtidige storaktionær, Kinnevik, der har skilt sig af med sin ejerandel på 19,8 pct.

Transaktionen kan ifølge analytiker Tom Ward fra Bloomberg Intelligence gøre Tele2 til et opkøbsmål for Iliad, men han noterer dog samtidig, at Iliad også har forskellige andre minoritetsaktieposter.

Bank of Irelands regnskab får derimod investorerne til at søge mod salgsdøren, da bankens prognoser for 2024 skuffer.

Aktien falder 11,6 pct. mandag middag, hvilket er nok til en bundplacering i det brede aktieindeks.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder