Europa/lukning: Ambu tog rampelys på afventende dag

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 17:48  |  

Aktiemarkederne i Europa kæmpede onsdag for at finde retningen, og efter lidt zigzag endte det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 uændret.

Investorerne havde fokus på ugens rentemøder, der sparkes i gang onsdag aften af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og torsdag blander Bank of England og Den Europæiske Centralbank sig i koret. Oveni kører regnskabssæsonen i fuld fart.

- Lige nu ser vi det kortsigtede potentiale for europæiske aktier som begrænset. Men det faktum, at der samlet set har været tilstrømning til europæiske aktier de sidste to uger efter 48 sammenhængende ugers tilbagegang bør være understøttende på mellemlang sigt, siger Ulrich Urbahn, strategichef hos Berenberg, ifølge Bloomberg News.

Stoxx 500 var præget af flere danske selskaber.

Ambu endte i toppen med et plus på 5,5 pct. Det danske selskab steg på nyt fra amerikanske konkurrenter på endoskopmarkedet - Stryker og Boston Scientific - der begge kunne fremvise et større salg af endoskoper end ventet.

- Det er meldingerne fra de amerikanske selskaber, et generelt positivt marked i Danmark og positionering forud for regnskabet i næste uge, der sendte Ambu op i dag, siger Mads Zink.

Også GN gjorde sig gældende med et plus på 4,9 pct. på nye spekulationer om et salg.

I bunden endte den svenske dagligvarekæde Axfood med et fald på 5,8 pct.efter et regnskab, der ramte under det ventede på flere poster.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯