Europa/lukning: Bratte fald afsluttede ugen

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 17:59  |  

Omfattende coronarestriktioner gav fredag anledning til bekymring og udløste fald på de europæiske aktiemarkeder, der tog til i styrke ud på eftermiddagen.

Blandt andet lagde investorerne ifølge Reuters mærke til de seneste meldinger fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, der ønsker betydeligt skrappere tiltag i Tyskland for at bremse coronasmitten.

I Frankrig vil grænsekontrollen blive skærpet fra mandag, og allerede fra lørdag indføres et nationalt udgangsforbud fra kl. 18 til kl. 6 om morgenen.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede 1 pct. lavere i 407,85. Også på Wall Street lå de toneangivende indeks lavere efter fald i blandt andet bankerne.

JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo skød regnskabssæsonen ind, og selv om bankernes bundlinjer overraskede positivt, blev alle tre aktier sendt baglæns.

Tilsvarende i Europa faldt storbankerne Deutsche Bank og Barclays med 3,7 pct. og 2,7 pct.

Der var også pres på Siemens Energy, der dykkede 6,3 pct., efter at General Electric havde anklaget sin rival for at have stjålet forretningshemmeligheder for gasturbiner og brugt dem for at vinde mindst ni gasturbinekontrakter til en værdi af flere mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Madudbringningstjenesten Just Eat, der har været ramt under coronaudbruddet, faldt 4,9 pct. Selskabets topchef, Jitse Groen, forudså ellers torsdag en hurtig tilbagevenden til normal aktivitet fra april og i månederne derefter.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder