Europa/lukning: Flyaktier gik i vejret i positivt marked

Udgivet den 31-03-2023  |  kl. 17:53  |  

De europæiske forbrugerpriser steg mindre end ventet i marts, og det blev taget godt imod af investorerne, der fredag sendte aktierne op.

Inflationen steg med 0,9 pct. i marts på månedsbasis, mens økonomerne ifølge Bloomberg havde estimeret en stigning på 1,1 pct., viser foreløbige tal.

Samlet steg det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,9 pct.

Fordelt på nogle af de enkelte indeks steg CAC 40-indekset i Frankrig med et plus på 0,9 pct., mens det tyske DAX-indeks steg 0,7 pct., og det britiske FTSE 100-indeks hentede 0,2 pct.

- Markederne runder det første kvartal af 2023 af på positiv manér, siger Sophie Lund-Yates, chefaktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, ifølge CNBC.

Blandt de bedst præsterende aktier var flere fra flysektoren, hvor Air France-KLM blev løftet 4,4 pct., mens Lufthansa steg 3,1 pct.

Det skete efter, at både Deutsche Bank og Barclays havde udtrykt sig positivt om flere luftfartsselskaber, der står til at nyde godt af stigende billetpriser, større efterspørgsel efter rejser og faldende brændstofpriser, skriver Bloomberg.

I vindsektoren kom Nordex med forventninger til 2023, hvor der spås vækst på toplinjen. Nordex venter en omsætning på 5,6-6,1 euro, og midten af intervallet er dermed en smule højere end omsætningen i 2022 på 5,7 mia. euro.

Prognosen for marginen målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, er minus 2 pct. til plus 3 pct.

Aktien faldt 2,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯