Onsdagens aviser med SAS, Royal Unibrew og FLSmidth

Udgivet den 11-03-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

REGERINGEN KLAR MED KRISEPAKKE TIL 125 MIA. KR.

Regeringen vil hjælpe virksomhederne gennem coronakrisen med en likviditetspakke, der omfatter udskydelse af skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms, på 125 mia. kr. (Forside, side 6-14)

ALVORLIG SITUATION FOR NORWEGIAN

Norwegian og resten af den europæiske luftfartsindustri balancerer på kanten af en katastrofe, vurderer bestyrelsesformanden, Niels Smedegaard. En nødspareplan vil koste job. (Side 12)

SAS: LEDELSE OG ANSATTE 20 PCT. NED I LØN

Hos SAS vil man for at imødegå coronakrisen bede alle ansatte gå 20 pct. ned i løn og samtidig arbejde tilsvarende mindre. (Side 12)

REMA 1000 SOLGTE FOR 17 MIA. KR. I 2019

Butikskæden Rema 1000 tager ifølge egne tal markedsandele og når rekordsalg. Direktøren vil fortsætte ekspansion, mens rivalerne opruster. (Side 16)

KAPITALFONDE GLIPPER SALG FOR MILLIARDER

Flere kapitalfonde har forgæves forsøgt at sælge ud af deres selskaber. Der bliver "mærkeligt nok" gennemført færre handler. (Side 17)

AKTIEKRISE SLÅR BUNDEN UD AF DE DANSKE AKTIEFONDES AFKAST

Samtlige danske investeringsforeninger med investeringer i danske aktier er efter mandagens historiske fald nu i negativt afkast-territorium i 2020. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

NØDHJÆLP TIL ERHVERVSLIVET

Danmark er kastet ud i et alvorligt økonomisk stormvejr som følge af coronakrisen. Nu kommer regeringen med hjælp for 125 milliarder kr., der skal holde hånden under dansk erhvervsliv. Men der kan blive behov for langt flere tiltag, lyder det fra flere sider. (Forside, side 4-5)

SAS BEDER SINE ANSATTE OM AT GÅ 20 PROCENT NED I LØN

Luftfartsselskabet SAS beder sine ansatte gå 20 pct. ned i løn i en periode på tre måneder på grund af udbruddet af coronavirus. Forslaget er et resultat af den afmatning, der er i markedet med lavere efterspørgsel efter flyrejser. (Side 2)

CORONAVIRUS ER EN LIGE HØJRE TIL DANSK EKSPORT

Coronavirus er for alvor blevet udbredt i Italien, Iran, Kina og provinsen Gyeongbuk i Sydkorea. Det sætter dansk eksport for mange milliarder kr. i farezonen. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STORBANKER: HJÆLPEPAKKER SLÅR IKKE TIL

Den danske regering lancerede tirsdag en hjælpepakke, der skal afbøde konsekvenserne af coronaudbruddet. Andre lande har også travlt med at afbøde de økonomiske konsekvenser, men pakkerne er utilstrækkelige, lyder kritikken. (Forside, side 6-9)

NORDEA: FED KAN IKKE REDDE AKTIERNE

Federal Reserve kan ikke redde aktiemarkederne fra nye fald. Sådan lyder det i et nyt notat fra Nordea, der mener, at det ikke er tiltag fra centralbanken, men i stedet inddæmningen af virusset, der skal redde aktiemarkederne fra fald. (Side 2)

AALBORG PORTLAND TRUER MED AT FLYTTE

Cementproducenten Aalborg Portland vil flytte, hvis Klimarådets CO2-afgift bliver en realitet. (Side 4)

ROYAL UNIBREW ER IKKE PÅVIRKET AF CORONAKRISEN - MEN SKAL FINDE NY TOPCHEF

Royal Unibrew har et stort engagement i det coronaplagede Italien, men lidt overraskende har selskabet de optimistiske toner på for 2020, hvor bryggeriet forventer yderligere vækst. (Side 5)

FLSMIDTH GAV MEDARBEJDERE FRIT LEJDE I KORRUPTIONSSAGER

Otte medarbejdere trådte frem, da FLSmidth i 2015 gav frit lejde med en amnestiordning, som beskyttede medarbejdere mod fyring, hvis de fortalte om lignende sager andre steder i koncernen. (Side 10)

GRUNDFOS SATSER 100 PCT. GRØNT: ALLE FIRMABILER SKAL KØRE PÅ EL I 2025

Den globale pumpekoncern Grundfos vil på fem år skifte samtlige 2600 firmabiler ud med elbiler. (Side 11)

HALDOR TOPSØE LEVERER REKORDHØJT ÅRSRESULTAT

Det danske industriselskab Haldor Topsøe er kommet ud af 2019 med en historisk høj bundlinje. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer