Europa/lukning: Gode regnskaber fra LVMH og Adidas trodsede negative tendenser

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 17:52  |  

Solide tal fra luksuskæmpen LVMH og Adidas var med til at sætte et positivt præg på børserne i Europa og rådede bod på eftermiddagens negative tendenseri andre sektorer.

Det var navnlig mode- og forbrugsaktier, der steg, og de var samtidig med til at opveje for en lidt tung stemning i teknologisektoren, hvor det hollandske mikrochipselskab ASML skuffede med sit regnskab.

Luften gik lidt af ballonen ud på eftermiddagen, men det blev alligevel til plusser til de toneangivende indeks. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,2 pct., mens det tyske DAX-indeks gik frem med 0,1 pct. I Frankrig lukkede CAC 40, hvor LVMH er noteret, oppe med 0,8 pct.

Regnskabet fra franske LVMH, der blandt andet ejer luksusmærker som Louis Vuitton, Dior og champagnemærket Moët & Chandon, var bedre end frygtet, og det sendte aktien op med 2,8 pct.

Selv om selskabet ikke helt levede op til analytikernes forventninger, var der alligevel opløftende tegn at spore.

Hos Deutsche Bank vurderede analytiker Adam Cochrane, at væksten i kvartalet trods alt beroliger noget og vidner om LVMH's modstandsdygtighed i et svært marked, hvor modehuse som Kering og Burburry har skuffet.

Samtidig meldte LVMH om bedre end ventede takter på det kinesiske marked.

Hos Adidas var det en løftet prognose for året, hvor der skrues op for forventningerne til både omsætningsvæksten og driftsindtjeningen, der sendte aktien op med 8,6 pct. Med i hatten var også bedre end ventede resultater for første kvartal.

I den kedelige ende var hollandske ASML, der leverer udstyr til mikrochipproducenter, efter en skuffende ordreindgang i første kvartal. Indtjeningen var dog bedre end ventet i årets første tre måneder, viste regnskabet fra selskabet onsdag morgen.

Aktien faldt 6,7 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯