Europa/lukning: Lidt mildere stemning frem mod lukketid

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 17:54  |  

Lidt grønne indeks spirede tirsdag frem på det europæiske aktiemarked i løbet af eftermiddagen, men hovedindtrykket forblev fortsat tilbagegang under indtryk af den usikkerhed, ugens makrobegivenheder giver anledning til.

Handlerne spejdede mod konkrete nyheder fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, mens weekendens deadline for indførelse af nye amerikanske tariffer nærmede sig. Og hen på eftermiddagen kom oplysningerne om udskydelse af tarifferne. Men en mere markant vending i markeder gav nyheden ikke anledning til.

Derudover spøger også det britiske parlamentsvalg, og centralbankerne i USA og i eurozonen bidrager med de kommende dage med rentemøder, som måske bringer nyt om pengepolitiske lempelser næste år.

Det brede Stoxx 600-indeks tabte 0,3 pct. med fald på de store markeder på 0,2 pct. for FTSE 100-indekset i London og på 0,3 pct. for det tyske DAX-indeks. Det franske CAC 40-indeks og italienske FTSE MIB stod for det grønne islæt med plusser på henholdsvis 0,1 pct. og 0,6 pct.

Dagen gav en smule revanche til det britiske olieselskab Tullow Oil, der mandag faldt 71,4 pct. efter meddelelse om chefafgang og skuffende produktion i Tullow Oils nøglefelter. Tirsdag steg olieaktien 15,4 pct.

Fremgang var der også til medicinalkoncernen Sanofi, der holdt kapitalmarkedsdag og oplyste, at den trækker sig fra videre udvikling på diabetesområdet, hvor Sanofi konkurrerer mod danske Novo. Aktien steg 6,2 pct.

Omvendt var der ingen fest for britiske Ashtead, der lever af at udleje maskineri til anlægsbranchen. Aktien faldt 6,1 pct. efter offentliggørelsen af en frisk handelsopdatering, der får analytikerne til at sænke deres estimater for selskabet. Ashtead mener selv, at udviklingen er som ventet bortset fra modvind fra valuta og på det britiske hjemmemarked.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder