Europa/lukning: Luftfart lettede sammen med Omikron-frygt

Udgivet den 06-12-2021  |  kl. 17:48  |  

Luftfartsselskaberne fik nyt liv mandag, hvor IAG, moderselskabet for British Airways, Deutsche Lufthansa og Ryanair steg op til 8 pct.

- Det kan godt være, at rejseindustrien er blevet ramt af endnu en kølig vind med flere testkrav, men flyselskaber og hotelgrupper kører op, i håb om at den nye Omikron-variant ikke kan fremprovokere alvorlig sygdom, siger Susannah Streeter, analytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Samlet endte det brede Stoxx 600-indeks med et plus på 1,3 pct. mandag.

Humøret steg, da netop nogle af bekymringerne om corona-varianten er lettet en anelse, efter norske og sydafrikanske meldinger om at varianten giver relativt milde symptomer.

- De positive nyheder øger risikoappetitten, da markederne nu begynder at tro, at Omikron kan være mindre alvorlig end tidligere antaget, siger Stuart Cole, makroøkonom hos Equiti Capital, til Reuters.

I bunden af Stoxx 600 endte madudbringere som Just Eat og Deliveroo med fald på 4,9 pct. og 3,1 pct. Investorerne sendte aktierne ned frem mod afgørelsen senere på ugen fra EU-Kommissionens om nye og strengere regler om mindsteløn til de ansatte.

Oven i skar Bernstein sin anbefaling af Just Eat til "market perform" fra "outperform".

Modsat gik det for Deutsche Bank. JPMorgan hævede sin anbefaling til "overvægt" fra "neutral", da bankens ledelse har leveret på sin strategi med omkostningsbesparelser.

Aktien steg 4,3 pct. mandag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder