Europa/lukning: Luksus i fremgang i mismodigt marked

Udgivet den 05-12-2019  |  kl. 17:53  |  

En generelt positiv stemning fra åbningen af de europæiske aktiemarkeder skiftede i løbet af torsdagens handel retning mod rødt, i takt med at handlerne fortsat søgte at finde retning i signalerne fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Fra London kunne Donald Trump onsdag både varsle en mulig udskydelse af forhandlingerne til efter præsidentvalget i USA i november næste, mens han samtidig beskrev forløbet af forhandlingerne som "very well".

- Vi lever i en en verden, hvor en overskrift eller tweet potentielt kan dreje en god dag til en dårlig - eller omvendt, konstaterer Jim Reid, strateg i Deutsche Bank, over for Reuters.

Næste milepæl i forhandlingerne er den 15. december, hvor USA sætter en række afgifter på kinesiske varer i kraft. Medmindre en delaftale hindrer det.

Usikkerheden gik især ud over de eksporttunge indeks i Frankfurt og London, hvor DAX-indekset faldt 0,4 pct., og FTSE 100-indekset tabte 0,6 pct. Men i Paris sluttede CAC 40-indekset 0,2 pct. højere.

Det brede Stoxx 600-indeks lå uændret ved europæisk lukketid.

Selskabsmæssigt var der torsdag opmærksomhed til den italienske producent af luksustøj Moncler, efter at Gucci-ejeren Kering blev rapporteret i forhandlinger om en overtagelse. Moncler steg 6,9 pct. på børsen i Milano, og bejleren Kering blev løftet 0,5 pct. i Paris.

I samme luksussegmentet steg britiske Burberry 3,4 pct., og tyske Hugo Boss vandt 1,7 pct.

På minussiden i Stoxx-indekset var der et fald på 9,2 pct. til det schweiziske mineselskab Glencore, efter at selskabet har meddelt, at de britiske myndigheder har indledt en efterforskning af en mulig bestikkelsessag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder