Europa/lukning: Luksusaktier genvandt terræn efter optimisme om boost til kinesisk økonomi

Udgivet den 18-10-2024  |  kl. 17:48  |  

Fredag genvandt de største europæiske luksusaktier fortsat terræn efter store fald tidligere på ugen sat i gang af et skuffende regnskab fra giganten LVMH.

Det skete, efter at investorer igen har fået tillid til, at nye stimulipakker vil sætte skub i den kinesiske økonomi, som er et stort marked for de europæiske luksusbrands.

Den hollandske chipgigant ASML fik også revanche og vandt noget af sit tabte tilbage fredag. Aktien steg med 4,8 pct., efter en rædselsuge med store kursfald, efter at selskabet tirsdag præsenterede et værre end ventet regnskab. Fredagens stigning var dog også spinkel i forhold til ugens samlede fald på knap 14 pct.

Omvendt havde den svenske producent af medicinsk udstyr, Getinge, en dårlig dag fredag, efter at selskabet dumpede med sit kvartalsregnskab.

Samlet endte det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 fredag med et plus på 0,2 pct.

FORNYET OPTIMISME OMKRING ØKONOMISK HJÆLP TIL KINA SENDTE LUKSUSAKTIER OP

De europæiske luksusaktier fortsatte med at genvinde terræn i fredagens handel efter overraskende gode produktions- og detailsalgstal fra Kina tidligere på dagen.

Derudover har den kinesiske centralbank annonceret nye pengepolitiske værktøjer, som skal booste det kinesiske aktiemarked med omkring 800 mia. yuan, svarende til omkring 750 mia. kr., skrev Investing.com fredag.

Luksusaktierne blev tidligere på ugen sendt ned over en bred kam efter et sløjt regnskab fra giganten LVMH, som viste et skuffende salg i Kina.

Franske Kering gik mest frem med 3,4 pct. skarpt forfulgt af aktier som Hugo Boss, Moncler og Brunello Cucinelli, som steg med op til 3,3 pct.

LVMH-aktien steg 2,3 til 623,20 euro.

SVENSKE GETINGE FALDT EFTER DUMPET REGNSKAB

Der var kontant afregning til svenske Getinge, der tjener sine penge på medicinsk udstyr, på børsen i Stockholm fredag.

Regnskabet for tredje kvartal var dårligere end ventet - og især driftsoverskuddet skuffede, da det i månederne juli til september var på 184 mio. svenske kr. mod ventet 495,2 mio. svenske kr. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Aktien faldt 5 pct. til 199,2 svenske kr. fredag.

VOLVO STEG PÆNT TRODS NEDGANG I SALG AF LASTBILER

Den svenske lastbilkæmpe Volvo steg i fredagens handel, selvom selskabet har sendt færre lastbiler ud over rampen i det seneste kvartal, viste selskabets nye regnskab.

Volvo leverede 46.266 lastbiler i tredje kvartal, og det er en pæn nedgang fra 55.724 i tredje kvartal sidste år. Samtidig endte ordrene på 43.234 mod ventet 47.202.

Hos Volvo ventes det dog, at salget er ved at normalisere sig, da der er tale om en "midlertidig" situation, skrev lastbilkoncernen i regnskabet. Samtidig var omsætningen på salg af busser bedre end ventet.

Volvo-aktien blev sendt ned fra morgenstunden, men endte med et pænt plus på 3,5 pct. til 274,30 svenske kr.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder