Europa/lukning: Medicinalsektor trak op i grønt Europa

Udgivet den 28-09-2022  |  kl. 17:48  |  

Onsdagens ellers nervøse start på de europæiske markeder grundet globale usikkerheder som recession, gaslæk i Østersøen og renteforhøjelser blev vendt rundt til et plus.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 lukkede 0,3 pct. højere, mens det franske CAC 40 og det tyske DAX-indeks også steg henholdsvis 0,3 pct. og 0,4 pct.

Sundhedssektoren med medicinalselskaber som Hikma i front trak godt op i Stoxx 600 med et plus på 1,8 pct.

Hikmas aktie steg 12,7 pct., og andre branchefæller røg også i plus, efter at amerikanske Biogen søgte godkendelse af Alzheimers-middel i USA.

Medicinalselskaberne Biogen og Eisai offentliggjorde tirsdag resultatet fra et fase 3-studie, der påviste en opbremsning i udviklingen af Alzheimers på 27 pct. hos patienter i et tidligt sygdomsforløb ved brugen af midlet Lecanemab.

Branchefæller som de schweiziske selskaber Lonza og Roche steg henholdsvis 5,9 pct. og 3,7 pct.

BANK OF ENGLAND GAV AKTIEMARKEDERNE HÅNDSRÆKNING

Samtidig fik de hårdt pressede aktiemarkeder en håndsrækning fra den britiske centralbank, Bank of England, der vil købe statsobligationer med lang løbetid for at genoprette orden på markederne.

Det kunne ses på det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, hvor faldet på mere end 1,5 pct. før meddelelsen blev ændret til et plus på 0,3 pct.

GASLÆK FIK NORDMÆND TIL AT HÆVE BEREDSKAB

Det norske energiselskab Equinor øger beredskabet ved selskabets anlæg i Norge, efter at danske og svenske myndigheder slog fast, at de tre lækager på gasledningerne Nordstream 1 og 2 ikke skyldtes uheld.

Aktien steg 0,3 pct. til 353,80 norske kr. i onsdagens handel.

Samtidig fik norske lakseaktier hug efter forslag om ekstraafgift.

Landets regering har foreslået at indføre en ressourcelejeafgift på akvakultur, og det fik selskaber i branchen til at falde.

Laksegiganten Mowi faldt 18,9 pct., Norway Royal Salmon tabte 22,9 pct. og Salmar dykkede 30,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯