Europa/lukning: Olieaktier fik revance på sidste dag i skidt kvartal

Udgivet den 31-03-2020  |  kl. 17:58  |  

De europæiske aktiemarkeder fortsatte tirsdag den grønne bølge, efter at det nye antal coronasmittede i Italien faldt til det laveste niveau i næsten to uger samt efter en bedre end frygtet udvikling i den kinesiske PMI-erhvervstillid.

De spæde tegn på lyspunkter gav håb om, at der er lys for enden af tunnelen efter det værste kvartal for europæiske aktier siden 2002.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 1,6 pct., og fortsatte dermed opturen efter mandagen stigning på 1,3 pct. Det tyske DAX-indeks løftedes 1,2 pct., og det britiske FTSE-indeks lukkede med et plus på 1,8 pct.

- Der ser ud til at være lidt lys for enden af tunnelen, men det betyder ikke, at den her sundhedskrise er fuldstændigt ovre. Der er sandsynligvis nogle handlere, der siger, at jeg ved godt, at aktierne er rigtigt billige, men på samme tid vil de ikke gå ind og købe endnu, fordi sundhedskrisen ikke ser ud til at blive bedre, siger David Madden, der er analytiker ved CMC Markets til Reuters.

OLIESELSKABERNE ER I HOPLA EFTER UDSIGT TIL MULIG STABILISERING

Oliepriserne fik tirsdag et mindre løft nyheden om, at den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans russiske modstykke, Vladimir Putin, er blevet enige om at diskutere muligheden for en stabilisering af oliemarkedet.

Det gav især et løft til energisektoren, der med en stigning på 6,0 pct. var den mest stigende sektor i Stoxx 600-indekset. Den norske energigigant Equinor blev sendt op med 9,1 pct., og britisk-hollandske Shell lukkede med et plus på 7,6 pct.

Imperial Brands steg med 12,3 pct., efter at den britiske tobakskoncern meddelte, at der ikke er nogen betydelig påvirkning fra coronavirusudbruddet, og at forretningen kører på linje med forventningerne.

TYSK MÅLTIDSKASSEKONCERN I ALLE TIDERS HØJESTE NIVEAU

Den tyske måltidskassekoncern Hellofresh havde tirsdag en forrygende dag på børsen i Frankfurt, hvor aktien steg 12,8 pct. til rekordniveau, efter at selskabet meddelte, at det venter stærkt salg og indtjening i første kvartal, fordi udbruddet af coronavirus har fået flere mennesker til at gå i køkkenet derhjemme. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hellofresh, der leverer forberedte ingredienser og opskrifter til sine kunder, er vokset hurtigt på det amerikanske marked, hvor selskabet har klaret sig bedre end konkurrenten Blue Apron, der dog også har set efterspørgslen vokse efter udbruddet af coronavirus.

Zalando lukkede tirsdag 5,2 pct. højere efter et fald tidligere på dagen. Det tyske onlinemodehus kunne mandag aften fortælle, at både omsætning og det justerede driftsresultat (EBIT) i første kvartal vil være "signifikant" under analytikernes forventninger.

I samme ombæring oplyste Zalando, at forventningerne til 2020, der blev opstillet i slutningen af februar, ikke ventes at blive nået. Citigroup er ifølge Bloomberg News dog ikke overrasket over det svage salg.

L'OREAL FALDER EFTER SLØJFEDE FORVENTNINGER

Den franske kosmetikkæmpe L'Oreal var tirsdag i modvind på børsen i Paris i et ellers grønt marked, hvor aktien faldt 3,0 pct.

Faldet kom, efter at L'Oreal mandag aften sløjfede forventningerne til 2020 på grund af corona-pandemien. L'Oreal kan dog fortælle, at der i øjeblikket ses opmuntrende tegn på genopretning i det kinesiske forbrug.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder