Europa/lukning: Pæne plusser med dansk bryggeri i top

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 17:58  |  

Der var pil op på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor det brede Stoxx 600-indeks endte 0,8 pct. højere, mens de ledende indeks i Tyskland, Storbritannien og Frankrig endte med stigninger i niveauet 0,8 pct. til 1,1 pct.

I Stoxx 600-indekset tronede danske Carlsberg som en af topaktierne fredag, efter at selskabet fredag morgen fremlagde en foreløbig handelsopdatering for første halvdel af 2020.

Bryggeriet fastholder de suspenderede forventninger til året, men melder ellers om rebound i Kina, mens Vesteuropa kom godt igen mod slutningen af andet kvartalet, og Østeuropa er ikke så påvirket af corona.

Bryggerikoncernen ser et organisk fald i driftsoverskuddet på 8,9 pct. i første halvår, og omsætningen faldt 14,6 pct. Det var dog bedre, end hvad markedet havde ventet, så handlerne kvitterede med et plus på 6,4 pct. til 926,60 kr.

I den europæiske handel fredag var der også fokus på mikrochipselskaberne, efter at den taiwanske mikrochipproducent Taiwan Semiconductor, TSMC, der blandt andet er underleverandør til Apple, leverede et bedre end ventet salg i juni.

Det udløste stigninger til fransk-italienske STMicroelectronics, som blev løftet med 5,1 pct., tyske Infineon steg 3,9 pct., og den hollandske mikrochipudstyrsproducent ASML gik på weekend med et plus på 1,3 pct.

Modsat gik det den britiske restaurantkæde Restaurant Group, der faldt med 2,2 pct. på børsen i London, efter at selskabet fremlagde sine genåbningsplaner for selskabets restauranter.

Selskabet, der blandt andet ejer kæderne Wagamama og Frankie & Benny's, forventer at holde 10 pct. af sine restauranter lukket i hele 2020, og det tog investorerne altså ikke godt imod.

Selskabet ejer over 650 spisesteder og pubber, de fleste af dem er lokaliseret i Storbritannien.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder