Europa/lukning: Rejseaktier og Vestas medvirkede til comeback

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 17:56  |  

Humøret var højt på de europæiske aktiebørser onsdag, hvor markedet atter rettede op oven på store fald fredag og mandag.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg yderligere 1,7 pct. efter en gevinst på 0,7 pct. tirsdag, men efter fald fredag og mandag på henholdsvis 1,8 pct. og 3,8 pct.

- Det virker som om, at det opsving, vi har set over de seneste par dage, har beroliget investorerne, i forhold til at en bund synes at tegne sig efter et stærkt frasalg af aktier, siger Craig Erlam, markedsanalytiker hos Oanda, til Bloomberg.

Meget afhænger dog af meldingerne fra den amerikanske centralbank på rentemødet onsdag aften. Banken har indikeret tre til fire renteforhøjelser i år, men spørgsmålet er, om der er flere i støbeskeen.

Også her vurderer Craig Erlam dog, at markedet allerede har indregnet så store risici, at der er mulighed for, at aktierne kommer helskindet igennem begivenheden.

Blandt de mest succesrige brancher onsdag var rejse- og energisektoren.

Den britiske luftfartskæmpe International Consolidated Airlines Group (IAG) steg mest med over 7 pct., efter at et af selskabets datterselskaber Iberia er blevet kædet sammen med et opkøb af 50 pct. af ligeledes spanske Air Europa.

Der var også fremgang til Lufthansa og rejseselskabet TUI, der steg henholdsvis 5,8 pct. og 5,4 pct.

Blandt energiaktierne steg blandt andet Vestas 5,8 pct. trods en nedjustering. På plussiden talte meldinger om højere priser på vindmøller.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯