Europa/lukning: Rejseaktier tabte mest i coronabekymret marked

Udgivet den 22-01-2021  |  kl. 17:55  |  

Muligheden for en forlængelse af de britiske coronarestriktioner skabte fredag bekymringer på aktiemarkederne, og det ramte især rejseaktierne.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, signalerede, at landets coronarestriktioner kan vare indtil sommer.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,6 pct., mens det tyske DAX-indeks faldt med 0,2 pct., og det britiske FTSE 100-indeks faldt 0,3 pct.

Værst gik det rejseselskabet Tui, der dykkede med næsten 17 pct. Lufthansa-aktien lukkede 2,7 pct. lavere og Easyjet faldt 3,3 pct.

Industrikæmpe Siemens var til gengæld en velsmurt maskine fredag, hvor aktien steg med 6,5 pct.

Koncernen offentliggjorde foreløbige finansielle resultater for første kvartal halvanden uge før tid, og de viste en højere end ventet vækst i Kina og en stærk forbedring i softwareforretningen.

Også tv-tjenesten Prosiebensat.1 Media klarede sig godt med en stigning på 4,7 pct. efter foreløbige regnskabstal for 2020, hvor både salget og driftsindtjeningen landede over analytikernes forventninger.

Det norske forsikringsselskab Gjensidige steg med 4,2 pct., efter at koncernen meldte om et rekordhøjt resultat fra sin forsikringsforretning i fjerde kvartal. Covid-19 udbruddet reducerede antallet af skadesanmeldelser.

Resultat fra forsikringsforretningen blev det bedste nogensinde med et overskud på 1162 mio. norske kr. mod 920 mio. norske kr. i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder