Europa/lukning: Rejseaktier trak for i røde markeder

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 17:50  |  

Usikkerhed om den økonomiske genopretning og stigende smittetal i snart alle europæiske lande var fredag med til at sende markederne på weekend malet i rødt.

Særligt rejse- og fritidsaktierne gik baglæns, mens også ejendomsselskaber fik store hug.

Det fælleseuropæiske indeks, Stoxx 600, lukkede nede med 0,5 pct., mens Dax-indeks faldt 0,6 pct. Det britiske FTSE 100-indeks dykkede med 0,8 pct., mens det franske CAC 40 faldt 1,2 pct.

På sektorniveau fik rejse- og fritidsaktierne de største hug med fald til blandt andet lavprisselskaberne Easyjet og Ryanair.

Ryanair meldte ud, at selskabet nu vil reducere kapaciteten i oktober med yderligere 20 pct. oven i en nedskæring på ligeledes 20 pct., der blev annonceret i midten af august.

Det sendte aktien ned med 4,4 pct. til 12,08 euro. Easyjet dykkede 9,2 pct. til 539,60 pence på børsen i London.

Der var massive fald til nogle af de store butikscenterejere, som de franske selskaber Unibail-Rodamco-Westfield og Klepierre, der begge har store investeringer i kommerciel ejendom.

Unibail-Rodamco-Westfield faldt hele 11,25 pct. til 31,79 euro, mens Klepierre faldt 9,6 pct. til 11,42 euro.

Unibail annoncerede torsdag, at selskabet nu vil rejse 3,5 mia. euro i ny kapital for at skære en luns af dets gældspost, efter at coronapandemien har gjort gevaldigt ondt på de store indkøbscentre.

Også stigende bekymring for stadigt strammere coronarestriktioner i Europa - og navnlig i Frankrig - bidrog yderligere til den nervøse stemning om de store butiksejere.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder