Europa/lukning: Rekord efter forhandlinger mellem EU og USA

Udgivet den 17-01-2020  |  kl. 17:50  |  

Det blev fredag til rekord på de europæiske aktiemarkeder, hvor det samlede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks steg 0,9 pct. til 424,41.

Det skete ifølge Reuters på baggrund af udtalelser fra EU's handelskommissær Phil Hogan, der efter forhandlinger i Washington kunne dæmpe eventuel frygt for en eskalering af handelsspændingerne mellem Europa og USA. Hogan bekræftede EU's ønske om at forhandle sig frem til løsninger på en længere række uenigheder. Herunder fransk skat på digitale ydelse og tilskud til flyproducenten Airbus.

Yderligere blev stemning løftet af kinesiske BNP-data, der fredag morgen viste en vækst i fjerde kvartal, der var en spids bedre end ventet.

For de store europæiske aktieindeks sås plusser på 0,9 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 1,0 pct. for det franske CAC 40-indeks og på 0,6 pct. for DAX-indekset i Frankfurt.

Selskabsspecifikt kom den polske producent af videospil CD Projekt skidt ud af dagen med et minus på 5,6 pct. efter udsættelsen af selskabets nye og længe ventede spil Cyperpunk 2077.

Franske Casino faldt 5,3 pct. efter at detailkæden nedjusterede forventningerne som følge af transportstrejkerne i hovedstadsregionen.

Svenske Swedish Orphan sluttede tæt på toppen med en stigning på 8,9 pct., og her havde en opjustering af forventningerne til både omsætning og driftsresultat positiv effekt. Biotekselskabet henviser til stærk salg af midlerne Synagis og Gamifant.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder