Europa/lukning: Siemens Gamesa til bunds i Europa efter nedjustering

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 17:57  |  

Aktierne for vindmølleproducenten Siemens Gamesa og ejerselskabet Siemens Energy gik i dybt rødt fredag, efter begge selskaber torsdag aften nedjusterede forventninger til året.

Gamesa faldt 14 pct., mens Energy blev sendt ned med 16,6 pct.

Det skete på en generelt negativ dag på markederne i Europa, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks mistede 1,8 pct.

I Frankrig tabte CAC 40-indekset 1,8 pct., mens FTSE 100 i London faldt 1,2 pct. og det tyske DAX-indeks mistede 1,9 pct.

Det var fortsat renteuro, der kombineret med den igangværende pandemi, pres på forsyningskæder og geopolitiske usikkerheder, spillede ind.

Presset på forsyningskæderne er medvirkende til, at Siemens Gamesa nedjusterede forventningerne til 2022, så selskabet nu ser en negativ driftsmargin på 1-4 pct. i 2022 mod tidligere positive 1-4 pct. Analytikerne havde ifølge Bloomberg udset sig en driftsmargin på 1,8 pct.

Vestas-konkurrenten så allerede i første kvartal af det skæve regnskabsår et tab på den underliggende drift på 309 mio. euro, viser foreløbige tal.

Omvendt var det en god dag for det franske energiselskab Électricité de France (EDF), der fik gode nyheder fra politisk side.

Aktien steg 1,7 pct.

Frankrig vil ifølge Bloomberg News stå last og brast med EDF, siger landets finansminister, Bruno Le Maire, som i samme ombæring forsvarede, at den franske regering har sat loft over energiprisstigningerne.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯