Europa/lukning: Stigende smittetal trykkede børserne

Udgivet den 22-10-2020  |  kl. 17:57  |  

Festen udeblev torsdag, selv om de amerikanske politikere synes at være tæt på at nå til enighed om en ny stimulipakke. Stigende smittetal i Europa løb i stedet med opmærksomheden.

- Larmen fra de accelererende virustilfælde i Tyskland, og nye rekorder i Spanien og Frankrig samt en forværret situation i USA er for høj til, at markedet kan ignorere det, siger Sebastien Galy, makrostrateg hos Nordea Asset Management, til Reuters.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt marginalt med 0,1 pct. til 360,28. Dermed er indekset faldet alle ugens dage.

Faldene sker, på trods af at regnskaberne for tredje kvartal egentlig er ganske gode, skriver Reuters.

Blandt andet havde forbrugsvaregiganten Unilever, der blandt andet står bag mærker som Dove, Lipton og Knorr, mere fart på salget i tredje kvartal end ventet.

Torsdagens regnskab viste en underliggende salgsvækst på 4,4 pct., mens analytikerne gennemsnitligt havde ventet en stigning på 1,3 pct. ifølge et estimat indsamlet af selskabet selv, skriver Reuters. Aktien steg 0,2 pct. efter en overgang at have ligget 1,3 pct. højere.

Blandt torsdagens vindere var også Adidas, der ifølge Manager Magazin planlægger et salg af Reebok-mærket. Adidas steg 2,8 pct.

Modvind var der til den tyske batterikoncern Varta, der tabte 7,8 pct. oven på en analyse fra Warburg. Børshuset mener ikke, at markedet har taget højde for skærpet konkurrence fra Samsung SDI på markedet for mikrobatterier.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder