Europa/lukning: Sur stemning i Europa - medvind til rejseaktier

Udgivet den 17-09-2021  |  kl. 17:58  |  

Stemningen på de europæiske markeder vendte fredag til det værre i løbet af dagen, mens den gode stemning blandt rejseaktierne dog varede ved, efter at den britiske regering varslede lempelser af udrejserestriktionerne.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600 endte med et fald på 0,9 pct., mens det tyske Dax-indeks gik tilbage med 1,1 pct. Det franske CAC 40 faldt 0,8, og det britiske FTSE 100 faldt 0,9 pct.

Der er dog medvind til flere selskaber i luftfarts- og hotelbranchen på nyheden om, at den britiske regering ifølge The Guardian vil lempe reglerne for udlandsrejser i England.

Regeringen vil at simplificere rejsereglerne, og det betyder blandt andet, at rejsende, der er blevet vaccineret, ikke behøver en negativ test forud for indrejse i landet. Det skriver BBC.

British Airways-ejer IAG steg 4,9 pct. til 149,50 pence, irske Ryanair blev løftet 1,7 pct. til 16,91 euro, og rejseselskabet TUI gik frem med 6 pct. til 302,70 pence.

Også Rolls-Royce, der producerer flymotorer, steg fredag med 1,8 til 111 pence pct., og britiske Intercontinental Hotels Group, steg 2 pct. til 4650 pence.

Der var fredag mere nyt fra Storbritannen, hvor den britiske tøjkæde Next har lavet en aftale om jointventure med amerikanske Gap om at drive Gaps kædebutikker i Storbritannien og i Irland.

Gap valgte tidligere i år at lukke for alle sine butikker i de to lande.

Next lukkede med et plus på 1,5 pct. til 8122 pence på børsen i London fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder