Europa/lukning: Svenske selskaber til bunds i lysegrønt Europa

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 17:52  |  

De to svenske selskaber SEB og Elekta endte fredag som de mest faldende aktier i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der steg 0,4 pct. med omkring 406 indekspoint og nu er cirka 9 point fra rekorden, der blev sat i 2015.

Aktierne i den svenske storbank SEB faldt 12,3 pct. til 81,36 svenske kr., efter nyheden om at Sveriges Televisions Uppdrag i et kommende program vil rapportere om involvering i mulig hvidvask i Baltikum.

- De siger, at de har materiale, som inkluderer SEB, bekræftede banken fredag morgen i en børsmeddelelse.

Banken fortæller, at den vil evaluere de oplysninger, der eventuelt kommer frem i programmet, og sammenligne dem med egne analyser og historisk håndterede sager.

- SEB har modtaget spørgsmål fra Sveriges Television, men har ikke yderligere oplysninger om indholdet. For at være transparente med markedet vælger SEB at gå ud med denne information, lyder det fra SEB.

Aktien i svenske Elekta, som blandt andet laver strålebehandlingssystemer, faldt også tungt, efter at selskabet havde aflagt foreløbige tal for andet kvartal af sit forskudte regnskabsår og i den forbindelse nedjusteret forventningerne til hele året.

- Den underliggende aktivitet fortsatte med at være stærk, men valuta og forsinket start af installationer har påvirket driften negativt i kvartalet.

- Selskabet har igangsat tiltag til at forbedre marginen i løbet af andet halvår, men har også besluttet at opdatere marginprognosen for hele året til en EBITA-margin på omkring 18 pct., fremgår det af en meddelelse fra selskabet, der tidligere ventede en EBITA-margin på omkring 19 pct.

Fredag lukkede Elekta-aktien 11,4 pct. lavere i 126,70 svenske kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder