Europa/middag: Aktiemarkederne i grønt - rejsesektoren leder an

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 12:42  |  

De europæiske aktiemarkeder har alle lagt sig til rette i grønt territorium ved middagstid mandag, hvor investorerne ser ud til at foretrække rejsesektoren.

I sidste uge var bekymringerne mange hos investorerne, der kunne se renterne stige, men uroen er siden aftaget.

Det har været med til at løfte det risikofyldte aktiemarked mandag.

Den fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger mandag med 1,4 pct. Det britiske FTSE 100-indeks går frem med 1,6 pct. efterfulgt af det franske CAC 40, der stiger 1,5 pct.

Det tyske DAX-indeks hopper 1,1 pct.

Rejseaktierne er flyvende mandag ved middagstid. Rejsesektoren stiger sammenlagt med 2,6 pct, og lægger sig dermed i europæiske marked.

Her er det især krydstogtselskabet Carnival og rejseselskabet TUI, der trækker læsset.

Førstnævnte stiger med 8,2 pct. til 1705,80 pence, efter at finanshuset Peel Hunt har indledt dækning med anbefalingen "køb" samt et kursmål på 1850 pence.

Rejsesektorens spring er især foranlediget af, at vaccineplaner begynder at skride frem, hvilket kan være med til at lempe på de eksisterende restriktioner rundt omkring i de europæiske lande. Det skriver Bloomberg.

Vaccineudrulningen skrider især frem i Storbritannien.

De byggerelaterede aktier har det også generelt godt i Europa mandag, hvilket er understøttet af renternes fald.

For de britiske byggeaktiers vedkommende er det samtidig positivt, at den britiske regering har planer om at give mulighed for en boligfinansiering på op til 95 pct. af ejendomsværdien.

- Ikke overraskende gør byggerelaterede aktier det godt i dagens marked med faldende renter. Britiske Persimmon nyder desuden godt af forventningerne om, at de britiske myndigheder vil tillade, at der kun skal være en 5 pct. egenbetaling ved køb af ejendomme fremover, skriver Sydbank i en middagskommentar.

Persimmon ligger på børsen i London 6,5 pct. højere, og andre byggerelaterede britiske aktier som Taylor Wimpey, Barratt Development, Bellway og Countryside Properties stiger desuden med omkring 4-6 pct.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder