Europa/middag: Apples nedjustering tynger markedet

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 12:44  |  

En nedjustering fra Apple er tirsdag en klods om benet for de europæiske aktiemarkeder, hvor den italienske børs dog er en undtagelse ved udsigt til en mulig bankfusion.

Hovedhistorien tirsdag er dog uden sidestykke Apple, der lægger pres på hele markedet med sin nedjustering mandag aften, hvor det amerikanske marked holdt lukket på grund af Presidents' Day. Her meddelte Apple, at det ikke længere venter at kunne nå det salgsmål, som blev lagt frem i forbindelse med regnskabet for julekvartalet. Det skyldes, at virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

Ud over Apple, der heller ikke satte sig et nyt salgsmål for første kvartal, falder underleverandører som STMicroelectronics og Dialog Semiconductor med henholdsvis 0,8 pct. og 4,7 pct.

Desuden ligger det generelle marked underdrejet, da Apple har sat ord på den risiko, som markedet længe har kendt til.

- Der er hundredvis af andre selskaber som er i en tilsvarende knibe med produktion såvel som butikker i Kina, siger Neil Campling, chef for analyse og formueforvaltning hos Mirabaud, til Reuters.

- En væsentligt effekt af, at Apple har været den første til at røre på sig, vil være at tvinge andre til at følge efter eller risikere at blive beskyldt for at dække over det, vurderer Neil Campling videre.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 12.15-tiden til et fald på 0,5 pct. Det tyske marked taber 0,6 pct., og det britiske marked bakker 0,7 pct. Til gengæld er der fremgang på børsen i Milano, hvor det toneangivende indeks stiger med 0,5 pct. båret frem af bankerne.

Det skyldes, at storbanken Intesa Sanpaola har budt 4,9 mia. euro, hvad der svarer til 36,60 mia. kr., for Unione di Banche Italiane. Aktionærerne tilbydes 17 nyudstedte Intesa-aktier for 10 UBI-aktier, hvilket svarer til en pris på 4,25 euro per aktie.

Buddet giver heftig efterspørgsel på UBI-aktien, der stiger 23 pct. til 4,29 euro. Intesa-aktien sendes op med 2,5 pct. til 2,60 euro.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder