Europa/middag: Bankerne gør comeback i grønt marked

Udgivet den 28-09-2020  |  kl. 12:27  |  

Efter en mørk sidste uge indleder de europæiske aktiemarkeder ugen med store stigninger mandag, ikke mindst i banksektoren.

- Der er mulighed for en taktisk rebalancering, men ikke en strukturel optur i bankerne, siger investeringsstrateg Dhaval Joshi fra BCA Research til Reuters.

Den hårdt trængte banksektor klarer sig bedst af alle med en stigning på 4,6 pct., oven på en gevaldig nedtur i sidste uge, der kulminerede fredag, hvor brancheindekset for de store finanskoncerner nåede det laveste niveau siden 1988.

Bedst blandt bankerne går det britiske HSBC, der stiger 9,7 pct., efterfulgt af blandt andet Deutsche Bank, der ligger 6,4 pct. højere.

Det samlede paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger samtidig 1,7 pct. efter et fald på 3,6 pct. i sidste uge.

Den schweiziske høreapparatkoncern Sonova klarer sig bedst i Europa med en stigning på 12 pct., efter en opjustering af forventningerne til første halvår af sit forskudte regnskabsår 2020/21, der ikke har vist sig helt så slemt som frygtet.

BEDRE UDSIGTER FOR SPIRITUSPRODUCENT

Også spiritusproducenten Diegeo melder om forbedrede udsigter for første halvår af regnskabsåret 2020/21, hvilket afspejler en god start på året især for den amerikanske forretning. Diegeo stiger 6,4 pct.

Siemens Energy, som mandag har første handelsdag efter udstykningen fra Siemens, har startet sit liv som selvstændigt børsnoteret selskab med store kursbevægelser. I løbet af morgenen var aktien nede i 19,21 euro, men den har siden rettet sig til 22,44 euro.

Det værdisætter selskabet til 16,3 mia. euro.

Siemens Energy, som rummer en majoritetsaktiepost i vindmøllekoncernen Siemens Gamesa og Siemens' nu tidligere gasturbineaktiviteter, er på debutdagen en del af DAX-indekset, men kun denne ene dag.

Aktionærerne i Siemens AG var forud for børsnoteringen blevet tildelt 55 pct. af aktierne i Siemens Energy.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder