Europa/middag: Belgisk medicinalkoncern belønnes efter opjustering

Udgivet den 13-01-2020  |  kl. 12:44  |  

Der er grønne toner på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor samtlige af de ledende indeks ved middagstid er klædt i grønt, og hvor det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks går frem med 0,1 pct.

I Storbritannien stiger FTSE 100-indekset med 0,5 pct. Det tyske DAX-indeks går frem med 0,1 pct., og det franske CAC 40-indeks stiger med 0,3 pct.

Blandt de europæiske enkeltaktier er den belgiske medicinalkoncern UCB mandag i fokus, efter at selskabet fredag efter lukketid opjusterede forventningerne til omsætningen og indtjeningen i 2019.

UCB venter nu et salg på 4,9 mia. euro i 2019 mod en tidligere forventning om et salg på mellem 4,6-4,7 mia. euro og analytikerkonsensus på 4,72 mia. euro.

UCB henviser til stærk efterspørgsel efter Cimzia, der bruges til behandling af leddegigt, og Vimpat, som blandt andet bruges til behandling af epilepsi.

Den belgiske medicinalaktie stiger i middagshandlen med 3,0 pct. og er dermed blandt de mest stigende i Stoxx 600.

Omvendt er italienske Prysmian mandag under pres. Selskabet, der konkurrerer med blandt andet danske NKT, er kommet under pres efter et nedbrud på den store kabelforbindelse Western Link mellem Skotland og England, som Prysmian er leverandør af kabel til.

Aktien falder 1,8 pct. på børsen i Milano mandag middag.

Svensk-britiske Astrazeneca har mandag meddelt, at selskabet stopper et fase 3-studie med en fiskeolietablet som behandling af en form for forhøjet kolesterol, MDL, hvor patienterne har øget risiko for hjerte-kar-sygdom.

Det sløjfede studie testede fiskeolietabletten, Epanova, i kombination med et statin til patienter med forhøjede niveauer af det farlige LDL-kolesterol, der øger risikoen for åreforsnævring og blodpropper.

Astrazeneca vil nu se nærmere på værdisætningen af Epanova, der står bogført til 533 mio. dollar under immaterielle aktiver.

Desuden venter Astrazeneca at nedskrive 100 mio. dollar på sine lagre med effekt i fjerde kvartal 2019 som konsekvens af beslutningen.

Aktien stiger 0,1 pct. på børsen i London.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder