Europa/middag: Lakseopdrætter svømmer mod strømmen i rødt marked

Udgivet den 19-05-2020  |  kl. 12:49  |  

Det gode aktiehumør i Europa er for en stund vendt tirsdag efter mandagens ryk op. Således falder det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 1,2 pct. ved middagstid efter at være steget hele 4 pct. mandag.

Alle sektorer melder om samlet fald, hvor rejsesektoren er hårdt ramt med et fald på 2,9 pct., efterfulgt af bilsektoren der falder 2,2 pct.

I toppen af Stoxx 600-indekset ligger det norske lakseopdrætterselskab Salmar, der tirsdag er kommet med et kvartalsregnskab, hvor coronavirusset kun havde ringe effekt på regnskabet.

Det operationelle driftsresultat (EBIT) blev løftet til 1065 mio. norske kr. fra 806 mio. norske kr. året før, hvilket var det højeste nogensinde.

Betydelig markedsusikkerhed og faldende laksepriser ventes dog at ramme det norske selskab i april, maj og juni.

Salmar-aktien stiger 8,2 pct. til 443,50 norske kr.

FLYSELSKABER STIGER

I toppen af indekset stiger også britiske International Consolidated Air, der blandt andet ejer British Airways. Aktien letter med 6,9 pct. 201,20 pence.

Det sker efter snak mellem britiske politikere og lufthavne om en lempelse af indrejseforbud for visse udlandsrejsende ifølge Bloomberg News.

Det nyder Easyjet-aktien også godt af, da den stiger med 3,1 pct. til 568,80 pence

VESTAS- OG ISS-KONKURRENTER FALDER

Siemens Gamesa har tirsdag har lanceret en ny havmølle på op til 15 megawatt (MW), og dermed givet et meget klart tegn på at selskabet ikke er på vej til at opgive sin førerposition i segmentet. Alligevel falder aktien i vindmølleselskabet 7,8 pct. til 12,94 euro på børsen i Madrid.

Møllen er umiddelbart ikke godt nyt for Vestas, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Det vil gøre vejen til succes væsentlig sværere for MHI Vestas, for når vi snakker havvind, er der kæmpemæssige fordele ved store møller, siger han.

Britiske Compass, der er en konkurrent til danske ISS, har tirsdag kunnet fortælle, at der skal hentes milliarder til at styrke pengekassen under coronakrisen, hvilket får aktien til at dykke.

2 mia. pund - svarende til 16,7 mia. kr. - skal hentes ved en udstedelse af nye aktier uden forkøbsret for at reducere gearingen og øge likviditeten.

Compass måtte i april notere sig en fald i den organiske omsætning på 46,1 pct., viser tirsdagens meddelelse fra selskabet.

Aktien i selskabet falder 7,7 pct. til 1065 pence.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder