Europa/middag: Let negativ stemning har bredt sig på tværs af markeder

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 12:31  |  

De indledende stigninger er blevet udvisket på tværs af de europæiske aktiemarkeder ved middagstid torsdag, hvor en mere negativ stemning i stedet har bredt sig.

Torsdag middag bakker det britiske FTSE 100-indeks 0,4 pct., det franske CAC 40-indeks falder 0,1 pct., og det tyske DAX-indeks går 0,2 pct. tilbage. Det danske C25-indeks skiller sig ud med en stigning på 0,3 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger også med et fald på 0,1 pct., og med til et trække ned er især britiske Pearson og schweiziske Geberit, der har præsenteret handelsopdateringer.

Pearson, der leverer undervisningsmateriale til skoleelever, dykker 6,1 pct. på børsen i London, efter at selskabet har præsenteret skuffende forventninger for 2020.

Resultaterne i 2019 landede ifølge selskabet selv stort set på linje med forventningerne, men Pearson oplevede fortsat udfordringer i USA.

Ifølge Bloomberg News faldt efterspørgslen efter lærebøger til college-elever i USA sidste år, da de studerende i højere grad bruger lærebøger online eller lejer materialerne.

Det førte til en salgsnedgang i salget af lærebøger- og materialer rettet mod højere uddannelsesinstitutioner i USA med 12 pct.

Samtidig fortalte Pearson, at selskabets finansdirektør, Coram Williams, vil forlade selskabet senere på året, da han har fået tilbudt en lignende stilling hos et andet selskab.

Schweiziske Geberit, der blandt andet leverer rør og samlinger til badeværelser, bliver også sendt 4,7 pct. ned på børsen torsdag.

I årets fjerde kvartal voksede selskabets organiske salg med 1,9 pct., og især en stærk salgsvækst i Østeuropa og Italien bidrog til væksten.

Samlet kunne Geberit for kvartalet fremvise et salg for 702 mio. schweizerfranc - svarende til 4,8 mia. kr.

Det var dog mindre, end markedet havde ventet, da et estimat indsamlet af Refinitiv lød på en omsætning på 713 mio. schweizerfranc ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det går omvendt en del bedre for den tyske måltidskassekoncern Hellofresh, der på børsen i Frankfurt bliver sendt op med 5,8 pct.

Selskabet har torsdag leveret bedre end ventede foreløbige regnskabstal for 2019, hvor især driftsindtjeningen overrasker positivt.

Salget steg i 2019 med 36 pct. til 1,81 mia. euro, hvilket er over selskabets prognose på en vækst på 33 pct. og over analytikerprognosen på 1,77 mia. euro, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder