Europa/middag: Massive stigninger hele vejen rundt

Udgivet den 24-03-2020  |  kl. 14:23  |  

Der er massive stigninger på det europæiske aktiemarkeder tirsdag og de spejler dermed tendensen i Asien og forventningen til massive stigninger, når de amerikanske markeder åbner.

I Storbritannien stiger aktierne 4,3 pct. målt på FTSE100-indesket, mens de ledende aktieindeks i Frankrig og Tyskland stiger henholdsvis 4,76 og 6,4 pct.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 stiger 5,1 pct. til indeks 294,83.

Alle nitten sektorer i indekset er i plus. Mest stiger gruppen af forsikringsselskaber med 10,5 pct. Gruppen af olieselskaber og råvareselskaber stiger begge mere end 9 pct., mens gruppen af detailaktier stiger mindst med 4,5 pct.

Den belgiske bryggerigigant AB Inbev, der konkurrerer med danske Carlsberg flere steder i verden, følger nu efter flere andre store selskaber og trækker sine forventninger til 2020 tilbage på grund af usikkerheden, som det globale udbrud af coronavirus har skabt.

Aktien stiger 3 pct. til 40,18 euro på børsen i Bruxelles.

Lavprisflyselskabet Norwegian har nu sikret sig opbakning til at få del i første del af den redningspakke for flysektoren, som den norske stat annoncerede tidligere på ugen.

Betingelsen for, at Norwegian kunne få den første del af pakken, var, at kommercielle aktører var villige til at stille garanti for 10 pct. af beløbet på 300 mio. norske kr. - og det er nu lykkedes.

Aktien stiger i Oslo med 3,7 pct. til 9,28 norske kr. Aktien er dog fortsat faldet 75 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  Europa❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder