Europa/middag: Nedtur i USA smitter af trods rift om Rolls-Royce

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 12:36  |  

De europæiske aktiemarkeder er klædt i rødt tirsdag efter store kursfald i USA mandag, hvor endnu et stærkt nøgletal mindede investorerne om, at renten formentlig vil være høj igennem længere tid.

Netop høje renter er gift for aktiemarkedet, og Wall Street reagerede med udtalte fald og et dyk i det brede S&P 500-indeks på 1,8 pct. mandag.

Langt mere stille går det for sig i Europa tirsdag middag, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks dog følger tendensen og taber 0,4 pct. oven i et tilsvarende fald på 0,4 pct. mandag.

Motorproducenten Rolls-Royce summer ellers lystigt og stiger over 3 pct., efter at det amerikanske forsvar har tildelt en stor helikopterordre til Rolls-Royces samarbejdspartner Textron. Rolls-Royce leverer motorer til Textron, og ifølge børshuset Jefferies kan alene Rolls-Royce over tid hente omkring 5-6 mia. dollar på ordren. Hertil kommer 6-7 mia. dollar på serviceaftalen, skriver Bloomberg.

I bunden af det europæiske markeder falder lufthavnsoperatøren Aeroport de Paris med 15 pct., efter at den hollandske lufthavnsoperatør Royal Schiphol Group har solgt en stor aktiepost i det franske selskab.

I alt har Royal Schiphol skilt sig af 3,9 pct. af aktierne i Aeroport de Paris til en pris på 133 euro. Det svarer til en rabat på 9,9 pct. i forhold til mandagens slutkursen. Den franske lufthavnsaktie falder endnu tungere med over 13 pct. til lige over 128 euro.

I Sverige taber Swedbank 0,9 pct. Banken har tirsdag annonceret planer om lukke den danske afdeling og fremover bruge Sydbank som partner til at håndtere bankens virksomhedskunder.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯