Europa/middag: Rolls-Royce op på bæredygtigt brændstof i rødt marked

Udgivet den 23-02-2021  |  kl. 12:46  |  

Den britisk producent af flymotorer, Rolls-Royce, er et skridt nærmere fly, der udelukkende kan flyve på bæredygtigt brændstof. Selskabet har afsluttet de første test med brændstoffet på en motor - Pearl 700 - til et businessclass fly, skriver mediet Thomas Insight.

Og det falder i god jord hos investorerne, der sender aktien op med 3,6 pct. tirsdag middag på børsen i London.

Ellers er stemningen presset, og det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 falder 1,5 pct. ved middagstid efter mandagens fald på lidt over 1 pct. Billedet med stigende renter og frygt for højere inflation trækker fortsat aktierne ned.

Og den vej går det da også for storbanken HSBC, der godt nok slog forventningerne til indtjeningen sidste år med et overskud før skat på 12,15 mia. dollar mod ventet 11,74 mia. dollar ifølge Bloomberg News. For fjerde kvartal blev det ordinære overskud 2,2 mia. dollar eller 50 pct. mindre end samme periode i 2019, men også her bedre end analytikernes skøn på 1,8 mia. dollar.

Bankaktien falder med 3 pct.

Også det finske bryggeri Olvi falder på trods af en pæn medvind på det finske marked i fjerde kvartal sidste år, idet finnerne har købt mere øl i supermarkederne under coronapandemiens anden bølge samt forud for en afgiftsforhøjelse.

Men første kvartal 2021 ventes at blive påvirket af restriktioner, og det samlede forbrug på tværs af markederne ventes at falde midlertidigt, oplyser det finske bryggeri.

Olvi-aktien falder 4,7 pct. på børsen i Helsinki.

FREMGANG TIL PLASTIK-AKTIE

Den tyske plastikproducent Covestro venter fremgang i 2021, fremgår det af regnskabet for 2020. Oveni anbefaler producenten at udbetale udbytte på 1,30 euro per aktie, hvilket er en positiv overraskelse for analytikerne, som havde sat næsen op efter 1,21 euro per aktie.

Covestro kom på børsen i 2015 som et spin-out af kemikalie- og medicinalkoncernen Bayer.

Aktien stiger tirsdag middag med 0,7 pct. Og samlet set er selskabets aktier mere end fordoblet siden bunden i marts sidste år, og selskabet har nu en markedsværdi på 12 mia. euro.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder