Eurozonen: BNP vokser 0,2 pct. i andet kvartal

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 12:12  |  

Væksten i eurozonen udviklede sig som ventet i andet kvartal, men flere analytikere giver udtryk for bekymring, da der er udfordringer for den største økonomi i EU.

Et foreløbigt estimat fra Eurostat viser en stigning i regionens bruttonationalprodukt, BNP, på 0,2 pct. på kvartalsbasis og 1,1 pct. på årsbasis. Det er ifølge Dansk Industri, DI, det laveste i seks år.

- EU's samlede økonomi vokser i det langsomst tempo siden 2013. Væksten har nu nået lavpunktet i det seks år lange opsving, skriver Allan Sørensen, chefanalytiker i DI.

Det er specielt den lave vækst i Tyskland, der vækker bekymring hos Dansk Industri, og ifølge chefanalytikeren så er fremtiden præget af usikkerhed.

- Det seneste kvartal har budt på tilbagegang på vores tre største eksportmarkeder i Europa. Tilbagegang i både Tyskland, Sverige og Storbritannien er absolut ikke gode nyheder for dansk eksport.

- Vi håber, at der kommer mere fart på økonomien i sidste halvdel af 2019, men med svage tillidsindikatorer og øgede chancer for et hårdt brexit ser det desværre ikke alt for lovende ud, skriver Allan Sørensen.

Tidligere onsdag viste data, at Tysklands bruttonationalprodukt, BNP, skrumpede med 0,1 pct. i andet kvartal af 2019 sammenlignet med sidste år.

Det vækker bekymring hos Nordea, som forudser risiko for, at Tyskland kan ende i recession, da væksten i tredje kvartal også frygtes negativ.

- Vi venter, at svaghederne i den tyske økonomi bliver større i de kommende kvartaler. De globale usikkerheder som brexit og handelskrig mellem Kina og USA kommer fortsat til at halte investeringer og handel, mens det gradvist afkølende arbejdsmarked kommer til at sænke momentum i privat forbrug, skriver banken i en analyse.

Danske virksomheder eksporterede sidste år varer og tjenester for cirka 650 mia. kr. til markederne i EU.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder