Finansforbundet: Bankansatte skal ikke jage terrorister

Udgivet den 07-02-2002  |  kl. 11:11  |  

Ansatte i danske banker risikerer ufrivilligt at blive brikker i politiets jagt på internationale terrorister. Det kan blive konsekvensen af regeringens vidtgående lovforslag om hvidvaskning af penge, mener Finansforbundet, der ikke synes, at bankansatte skal lege politi.

Finansforbundets formand, Allan Bang, er enig med Finansrådet i, at medarbejderne ikke fremover skal agere politibetjente.

Af samme grund indgik Finansforbundet i 1994 en aftale med FA (Finanssektorens Arbejdsgiverforening) om, at medarbejderen alene har pligt til at informere sin nærmeste foresatte, hvad angår mistanke om hvidvaskning. I øvrigt har den pågældende medarbejder tavshedspligt omkring en iværksat undersøgelse. Herefter er ansvaret overgået til virksomheden og dermed ledelsen.

- Det er altså ikke den enkelte medarbejder, der står med ansvaret, men det er derimod op til det pågældende pengeinstitut at opstille forretningsgange og interne retningslinjer, siger Finansforbundets formand.

Det er dog en udmærket ide at lade politiet udarbejde lister, som Finansrådet foreslår. Det kan være en stor hjælp for ledelsen, når der skal udarbejdes nye forretningsgange, mener Finansforbundet.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder