Valuta: Dollar svækkes trods højere renter

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 06:35  |  

Valutamarkedet starter andet halvår med en svækkelse af dollar, mens presset på japanske yen fastholdes.

Markedsdeltagere i Asien evaluerer fredagens amerikanske inflationsdata, mens første runde af det franske valg indregnes i prissætningen.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger mandag morgen i 105,62 mod 105,82 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 106,83 sidste mandag.

Fredagens amerikanske kerneprisindeks for personligt forbrug (PCE), der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, viste, at inflationen afkøledes i maj, hvilket cementerer forventningerne om, at Federal Reserve vil begynde at sænke renten senere i år.

- Hvis inflationen fortsætter med at opføre sig pænt, og de indkommende data er i overensstemmelse med FOMC's prognoser gennem sommeren, vil den første 25 basispoints nedsættelse forblive på bordet allerede i september, vurderer strateg Michael Brown fra Pepperstone i Melbourne ifølge Reuters.

Markedet ser nu omkring en 63 pct. sandsynlighed for en rentereduktion i september sammenlignet med 50/50 sandsynlighed for en måned siden, ifølge CME FedWatch.

Fredagens data gav umiddelbart anledning til et fald i renten, men fredag aftens debat mellem præsident Joe Biden og Donald Trump sendte isninger gennem markedet, da Joe Biden viste sig alt andet en "fit for fight" i den verbale kamp mod ekspræsident Trump.

Den tiårige toneangivende rente steg efterfølgende 13 basispoint til 4,39 pct.

Den fælleseuropæiske valuta, euro, reagerer positivt på det franske parlamentsvalg, der godt nok viste det ventede ryk mod højre med Marine Le Pens højreparti parti National Samling som vinder, men ifølge exit-målinger fik partiet en mindre andel af stemmerne, end meningsmålingerne havde forudset, vurderer valutastrateg.

- National Samling har faktisk præsteret en smule ringere end forventet. Resultatet er, at euro styrkes beskedent i den tidlige asiatiske handel, alene fordi vi faktisk kunne ende med reduceret frygt for en mere ekspansiv og uholdbar finanspolitik, hvis det yderste højre gør det en lille smule ringere, siger strateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

Styrkelsen af euro kommer trods stigende amerikanske renter, der til gengæld rammer japanske yen grundet den fortsat massive rentedifference til isære USA.

Og at difference blive opretholdt indikeres af en for Japan yderst sjælden ikke-planlagt revision af de seneste BNP-data mandag, der viser, at den økonomiske vækst trak sig mere sammen end oprindeligt rapporteret i første kvartal.

Nedjusteringen vil sandsynligvis føre til en reduktion af Bank of Japans vækstprognoser i den kommende kvartalsfremskrivning, der fremlægges senere på måneden.

Dollar koster mandag morgen 160,91 yen mod 160,83 yen fredag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0748 dollar mod 1,0718 dollar fredag eftermiddag, mens pund koster 1,2658 dollar mod 1,2643 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder