Finanshus ser modvinden for ingrediensselskaber tage af

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 08:53  |  
Arkiv: Foto

Finanshuset Berenberg er positiv på ingredienssektoren, efter flere selskaberne har oplyst, at modvinden fra lageropbygning er ved at aftage.

- Det er dog ikke første gang, at selskaberne har forsøgt at sige, at det er slut med lageropbygning, siden det blev et emne i andet kvartal 2022, skriver finanshuset i en analyse.

Analysen er bygget på kommentarer fra 36 forhandlere og virksomheder og omfatter varer som fødevarer, drikkevarer, personlig pleje, rengøringsmidler, papirvarer og andre dagligdagsprodukter, der bruges ofte og bruges hurtigt. Lagernedbringelse er stadig relevant, da marginerne er kommet under pres for ingrediensvirksomhederne i løbet af de sidste to år, grundet blandet andet lagernedbringelse hos kunderne.

- Ledelserne vil forsat være under pres i 2024 for at demonstrere, at de kan vende tilbage til volumenstyret vækst og bringe marginer tilbage til tidligere niveauer for at retfærdiggøre deres værdisættelse. Aftagende modvind vil føre til en højere vækst, mens en tilbagevenden til positiv driftsmæssig gearing burde understøtte fremgang til marginer, skriver Berenberg.

Ingrediensvirksomheder inden for fødevarevarer og husholdningsartikler samt personlig pleje ventes ikke at være påvirket af lagernedbringelse efter slutningen af andet kvartal 2024.

- Vi er mindst optimistiske for udsigterne for bryggerier, hvor vi forventer, at lagernedbringelsen slutter i fjerde kvartal 2024, fremgår det af analysen.

Finanshuset skønner dog, at der vil gå tid, før kunderne for alvor kommer tilbage. Berenberg venter, at kunderne vil træde varsomt, indtil forbrugernes indkøbsvaner er mere normaliseret.

- Det betyder, at der vil komme færre men hyppigere ordrer hos ingrediensleverandørerne, står der i analysen.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder