Finanstilsynet: Danske Banks hvidvasksag slår skår i Danmarks renommé

Udgivet den 22-01-2019  |  kl. 12:17  |  
Danske Bank - Facade

Danske Banks hvidvasksag har ikke bare skadet bankens eget omdømme, men også hele Danmarks renommé, mener Finanstilsynet.

Tilsynet udarbejder hvert halve år en rapport om det aktuelle risikobillede, og heri indgår hvidvask som et emne, myndighederne har særligt fokus på. Det skyldes blandt andet, at en manglende indsats på området kan gøre det dyrere for pengeinstitutterne at hente lån i udlandet.

- Danmarks renommé og ry for at være et af de mindst korrupte lande i verden har lidt stor skade under Danske Bank-sagen.

- En gentagelse kan få konsekvenser for danske finansielle virksomheders muligheder for at skaffe finansiering og risikovillig kapital i udlandet og indgå i andre finansielle transaktioner med udenlandske modparter, advarer tilsynet.

Indtil videre har hvidvasksagen i Danske Bank dog "ingen eller begrænsede afsmittende effekter", vurderer Finanstilsynet.

Mindre og mellemstore pengeinstitutter bør dog være på tæerne, da hvidvask kan blive en stigende udfordring, i takt med at de største institutter får strammet op for kontrollen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20:59:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,52%
 
20:59:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder