Flügger-topchef udelukker ikke flere opkøb efter polsk erhvervelse

Udgivet den 25-11-2019  |  kl. 15:46  |  
Arkiv: Foto

Flüggers køb af polske Unicell, der blev annonceret mandag formiddag, er ikke nødvendigvis det sidste fra malervarerkoncernen. Det siger topchef Jimmi Mortensen i en uddybende kommentar til Flüggers polske opkøb.

- Vi har de seneste to til tre år arbejdet intensivt på at stabilisere forretningen herunder at få minimeret koncernens omkostninger. I efteråret 2018 igangsatte vi et effektiviseringsprogram med det formål at reducere Flüggers samlede omkostninger med 60 mio. kr. årligt ved udgangen af 2020/21.

- Vi er kommet rigtig langt i forhold til at rydde op i vores forretning, og strategien har hele tiden været at geninvestere de penge, vi sparer, i yderligere væksttiltag - herunder opkøb, siger han i en skriftlig kommentar.

Flügger har købt 60 pct. af den polske malingproducent Unicell for 87 mio. kr., hvilket værdisætter selskabet til 161 mio. kr. på gældsfri basis. Flügger har mulighed for at købe yderligere 14 pct. på et senere tidspunkt.

Den danske malervarerkoncern har i øjeblikket en stor tilstedeværelse på de nordiske markeder, der generer 80 pct. af den samlede omsætning. Jimmi Mortensen forventer dog, at væksten fremover i højere grad kommer fra Østeuropa:

- Markedet for bygningsmaling i Norden er dog stagnerende, og kampen om kunderne er intensiveret. For at sikre yderligere vækst vil vi derfor udvikle Flügger i en tiltagende internationale retning. Vi tror på, at den voksende middelklasse og øgede velstand i Østeuropa giver gode muligheder for fremtidig vækst, siger han.

Flügger-aktien stiger mandag eftermiddag 1,4 pct. til 296 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder