Flyt pensionen til Luxembourg for et bedre afkast - 2
Der har siden EU dommen imod Danmark i 2007 samt efter at Danmark i 2008 ved lov godkendte at danske pensioner kan flyttes til udlandet været en god og saglig debat om fordelagtigheden ved flytning. Skat har via deres hjemmeside, http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=72949&vId=0, udarbejdet reglerne for flytning af pensioner til udlandet.
Det følgende har til formål at give en kort "guideline" til hvorfor det i nogle tilfælde kan være en fordel at overføre bestående danske pensioner til eksempelvis Luxembourg. Hovedreglen er, at den/de nuværende pension (er) blot overføres til et forsikringsselskab i udlandet men pensionen ændres ikke og følger stadig de danske regler efter flytningen til udlandet. Dette er et lovkrav fra skat i Danmark.
Hvorfor bør man flytte? Der kan være mange penge at spare ved at flytte en pensionsordning til udlandet, herunder specielt Luxembourg. Mange får endnu i dag at vide i deres pensionsinstitut i Danmark, at det ikke er muligt at flytte, men oplysningen er forkert hvilket er beskrevet på SKATS hjemmeside.
Siden august 2008 har det således været muligt at flytte sin pensionskapital til eksempelvis Luxembourg uden at betale afgift på 60 % til den danske stat. Afgørende herefter bliver efterfølgende, om der er fordele ved en sådan flytning. Svaret hertil er enkelt: Der kan være væsentlige fordele uanset om man er bosiddende i Danmark eller i udlandet ved at flytte sin pension(er) til udlandet. Nogle af fordelene er sikre, mens andre er afhængige af hvem der forvalter pensionsformuen sådan er det også i Danmark i dag.
Hvis man er godt tilfreds med den måde hvorpå pensionsformuen forvaltes, vil man ofte efter en flytning kunne bevare den samme forvalter efter en flytning som før flytningen. Er man derimod ikke tilfreds forvaltningen, så bør man revurdere, sådan er det også i Danmark i dag.
Som udgangspunkt bør værdien af de pensioner som man vælger at flytte til udlandet som hovedregel udgøre € 250,000 eller ca. DKK 1,8 million. Dette hvis der skal oprettes et individuelt depot. Har du mindre er der også muligheder. Kontakt venligst Draupnir Investment Advisors for yedrligere info. her.
1. Den nuværende pension flyttes til udlandet,dvs. den sker ingen ændring i den/de enkelte kontrakter/aftaleforhold.
2. Man kan i udlandet, herunder specielt i Luxembourg i væsentligt omfang selv bestemme, hvem der skal forvalte en pensionsformue hvis denne er overført til udlandet og naturligvis afhængig af hvad det enkelte pensionsselskab i udlandet kan tilbyde. En pensionsordning i udlandet er typisk en kombination af, at den/de danske pensioner overføres til et udenlandsk pensionsselskab. De udenlandske pensionsselskaber har igennem deres international netværk adgang til at tilknytte skandinaviske samt internationale banker samt uafhængige forvaltere til at være forvaltere på den danske pension(er) Man kan også selv forvalte sin pensionsordning i udlandet ligesom i Danmark.
3. Alle typer af pensionsordninger i udenlandske forsikringsselskaber skal følge de udenlandske investeringsregler som er forskellige fra de danske investeringsregler. I Danmark skal en pension i et dansk pengeinstitut investeres jf. den danske puljebekendtgørelse og i danske forsikringsselskaber kan pensioner placeres enten med en garanteret rente eller som et unit link opsparing, typisk med et limiteret valg af investeringsforeninger. Dvs. danske pensioner der flyttes til Luxembourg skal følge de Luxembourgske investeringsregler.
4. I forhold til placering i unoterede aktier gælder de samme regler som i Danmark, dette blev bestemt ved lov i December måned 2010. Dvs. der er ingen forskel på dette område som selskaberne i udlandet ligeledes skal følge, dvs. maksimal 25% ejerandel.
5. Ligesom danske forsikringsselskaber, som i forhold til de danske investeringsregler kan investere i alle typer af aktiver, så er dette ligeledes muligt i udlandet, herunder Luxembourg. Dette giver en bedre mulighed for diversifikation og dermed en bedre mulighed for på sigt at opnå et bedre afkast via den valgte forvalter samt investeringsstrategi/risiko.
6. Adgangen til danske men også internationale investerings produkter i Luxembourg samt kompetencen på rådgivningen gør, at flytningen af den/de danske pensioner til Luxembourg er attraktivt.
7. I Luxembourg er det muligt at bibeholde de enkelte pensioner som i Danmark, men for at reducere omkostninger i forhold til i Danmark tilbydes det i Luxembourg at alle pensioner samles på en investeringskonto. Dermed opnår man et bedre overblik, lavere omkostninger og en samlet investeringsstrategi.
8. Det er ligeledes muligt at etablere internationale §53A opsparinger i Luxembourg som modsat i Danmark ligeledes giver adgang til at placere efter de Luxembourgske investeringsregler.
9. Hvis man er bosiddende i udlandet så betales der ikke 15,3% PAL beskatning, dette uanset om pensionen er placeret i Danmark eller i udlandet. Sammenfattende fremgår det klart, at flytning af pensionskapital til Luxembourg kan stille pensions opsparen meget bedre end ved bevarelse af kapitalen/opsparingen i Danmark, idet der typisk kan reduceres omkostninger, bedre adgang til forvaltning samt et enkelt overblik hvor pensioner kan samles på en konto.
Vi samarbejder med Draupnir Investment Advisors vedr rådgivning af Luxembourg interesserede. Udfyld dine kontaktdetaljer og vi vil sende et samlet mini kompendium med informationer til dig med punkter fra den kommende artikelserien.
Tags: Pension❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›