Fortsat gaskrig mellem DONG, Statoil og HNG
Den intense priskrig om 330.000 naturgaskunder fortsætter. Energikæmpen DONG Energy er trods sit seneste prisfald fortsat dyrere end StatoilGazelle. Gasselskaberne vil ikke røbe, hvor meget de sænker priserne til nytår.
Kampen om Danmarks 330.000 private naturgaskunder går en varm vinter i møde. Dysten mellem tre gasselskaber om at være billigst fortsætter med uformindsket styrke.
Trods DONG Energy's seneste prisnedsættelse er den nye aktør på markedet, Statoil Gazelle, der ejes af Statoil og Naturgas Fyn, fortsat det billigste selskab. Sådan har det været lige siden Statoil Gazelle startede priskrigen for to og en halv måned siden.
»Vi får kontrakter med nye kunder hver dag. Vi har fået lidt over 2.000 nye kunder landet over, siden vi sænkede priserne den 1. september, og vi har allerede nået målet med vores kampagne,« siger direktør Søren Kähler fra Statoil Gazelle.
Lige i hælene på Statoil Gazelle følger energikæmpen DONG Energy, der i øjeblikket er tre øre dyrere pr. kubikmeter. På tredjepladsen ligger HNG Midt-Nord. Men HNG Midt-Nord puster til priskrigen ved at bebude markante prissænkninger den 1. januar. Markedsdirektør Henrik Iversen i HNG Midt-Nord spår, at en kunde med et gennemsnitsforbrug på 2.000 kubikmeter hos HNG Midt-Nord dermed vil spare et par tusinde kr.
DONG Energy
Fra at være det dyreste naturgasselskab er DONG Energy med sit seneste prisfald, nu blevet det næstbilligste selskab. En gennemsnits DONG-kunde scorer en årlig besparelse på omkring 1.500 kr. for et forbrug på 2.000 kubikmeter naturgas.
»I modsætning til os tager DONG et årligt gebyr. Og regner man det med, er DONG Energy tre øre dyrere end den pris pr. kubikmeter, vi tilbyder vores nye kunder,« siger Søren Kähler hos Statoil Gazelle.
En gennemsnitskunde hos Statoil Gazelle sparer 1.200 kr. om året. Besparelsen her er lavere end DONG Energy's 1.500 kr. om året, da DONGs priser var højere end konkurrentens, før Statoil Gazelle indledte gaspriskrigen.
DONG Energy har netop ændret sin udregningspraksis, så alle privatkunder opnår et betydeligt prisfald. Det skyldes, at DONG lader naturgasprisen følge de internationale priser på fyrings- og fuelolie for privatkunder på linje med, hvad der hidtil har været tilfældet for erhvervskunder. Tidligere har gasprisen ligget på niveau med den højere danske pris på fyringsolie.
DONG Energy har i dag 100.000 kunder, Statoil Gazelle 35.000 kunder og HNG Midt-Nord de resterende ca. 200.000 kunder. Alle tre selskaber har nu i to og en halv måned kæmpet om at få fingrene i hinandens kunder.
Markant nedsættelse
Det store spørgsmål er, hvor meget selskaberne ved årsskiftet sænker priserne. Ingen rykker af konkurrencemæssige årsager på nuværende tidspunkt ud med, hvad næste træk bliver. HNG Midt-Nord har dog meldt ud, at det sætter priserne »markant ned« den 1. januar. Midt i september sænkede HNG Midt-Nord prisen med 30 øre pr. kubikmeter, efter at Statoil Gazelle havde sænket sin pris. 1. december sætter HNG Midt-Nord yderligere prisen ned 25 øre pr. kubikmeter og er trods det, det dyreste gasselskab. En kubikmeter gas koster med de nye priser 7,80 kr. hos HNG Midt-Nord eller 15.600 kr. for en gennemsnitshusstand med et forbrug på 2.000 kubikmeter.
»Den 1. januar vil vi sænke prisen yderligere. Hvor meget, er ikke afklaret. Det afhænger bl.a. af oliepriserne,« siger markedsdirektør Henrik Iversen fra HNG Midt-Nord.
Men hvad gør DONG Energy, sætter de prisen endnu mere ned end i dag?
»Vi konkurrerer på et marked, hvor priserne udvikler sig op og ned. Vi har netop sat prisen ned og finder, at den på nuværende tidspunkt er den rigtige pris,« lyder svaret fra kommunikationschef i DONG Energi salg og distribution, Lone Rasmussen.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1181
- næste ›