Fredagens aktier: Vestas og Bavarian tyngede da C25 faldt for tredje dag i træk

Udgivet den 28-06-2024  |  kl. 17:05  |  
Arkiv: Foto

Det så ellers fint ud om formiddagen på det danske aktiemarked, men tidligt på eftermiddagen var der flere og flere af de danske eliteaktier, der vekslede plusser om til minusser.

Bavarian Nordic og Vestas endte som nogle af dagens store tabere, mens positive analyser gav stigninger til Danske Bank og brandvarme Zealand Pharma.

Fredagens slutresultat for C25 blev et fald på 0,7 pct. til 1953,52, efter at indekset havde toppet dagen i den tidlige handel i 1980,72. Set over hele ugen faldt indekset 0,9 pct.

Efter et par dage med kraftige stigninger faldt Bavarian Nordic 7,8 pct. til 172,60 kr., hvilket senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank tilskriver profithjemtagning efter en samlet stigning på 20 pct. de foregående to handelsdage.

Udbruddet af en ny og farligere variant af mpox i Afrika gav i ugens løb opmærksomhed om Bavarian Nordic, som er det eneste selskab i verden med en godkendt vaccine mod netop mpox.

Vindaktien Vestas fortsatte de svage takter med et minus på 3,2 pct. til 161,25 kr. efter faldet torsdag på 5,4 pct.

- Præsidentvalget i USA kommer tættere og tættere på og kommer mere i fokus. Bettingbureauerne peger på en sejr til Donald Trump, som tidligere ikke har udtrykt sig vildt positivt om vindmølleindustrien, konstaterer senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

Der var desuden fokus på Vestas op til kvartalsafslutningen, og de seneste dages ordrehøst kan måske også have skuffet investorerne.

Et brud af det handelsområde, som Vestas-aktien er blevet handlet til i igennem længere tid, kan også spille ind.

- Vestas har i årets løb været handlet meget mellem 175-180 som bundområde, og op mod 205 - et interval, som er blevet brudt. Rent teknisk er det et skidt signal kursmæssigt, at det interval er blevet brudt på nedsiden, siger Martin Munk.

JEFFERIES SÆTTER HØJESTE KURSMÅL FOR ZEALAND

Zealand Pharma endte helt i front i eliteindekset med en stigning på 2,7 pct. til 892,50 kr. Jefferies gentog sin købsanbefaling og løftede sit kursmål markant til 1100 kr. fra tidligere 790 kr. Dermed har Jefferies nu med afstand det højeste kursmål for aktien ifølge data fra Bloomberg.

Jefferies begrunder sin beslutning med Zealands seneste studiedata med Amylin-analogen Petrelintid mod svær overvægt, som blev offentliggjort sidste uge.

Samtidig har biotekselskabet i denne uge gennemført en stor kapitalforhøjelse, og pengekassen er nu polstret til at finansiere forskningen i de kommende år.

- Vi venter fortsat entusiasme omkring Amylin med en polstret kontantbeholdning til at styrke Zealand Pharmas position inden for udvikling af fedmemidler og potentielle partnerskabsforhandlinger, skriver Jefferies' analytikere anført af Lucy Codrington i et notat.

Zealand er nu steget næsten 37 pct., siden resultaterne med Petrelintid i svær overvægt blev lagt frem torsdag efter børslukketid i sidste uge.

Der var også rift om Danske Banks aktie, som steg 1,0 pct. til 207,50 kr. Den britiske storbank HSBC gentog anbefalingen "køb" for aktien, men løftede kursmålet til 257 kr. fra 231 kr.

Mærsk B endte uændret i 12.105 kr. Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg i denne uge med 6,9 pct. til 3714,32. Det er 12. uge i streg, at raterne stiger.

- Det lover rigtigt godt for Mærsk. Nu har de været ude at opjustere, men rateudviklingen er da kun understøttende for, at de kan lande i toppen af deres forventningsinterval - og hvem ved, hvad der kan komme senere, hvis det her fortsætter, siger Martin Munk.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder

17:43 Europa/lukning: Sløj fredag eftermiddag for europæiske aktier
17:05 Fredagens aktier: Vestas og Bavarian tyngede da C25 faldt for tredje dag i træk
17:00 Fredagens obligationer: Yoyo-bevægelser i de danske renter efter inflationstal fra USA
16:01 Amerikansk Michigan-indeks justeres op i endelig opgørelse
15:52 Tørlastindeks stiger og holder fast i niveauet over 2000
15:47 Amerikansks aktivitetsindeks overrasker massivt med større end ventet fremgang
15:47 USA/åbning: Nike i største fald i siden 2001 men indeks i plus efter inflationstal
15:27 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:20 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:04 Renten falder efter inflations- og forbrugstal
15:02 Vestas får tysk ordre på 105 megawatt - svarer til levering af 17 vindmøller
14:42 Valuta: Dollar lettere svækket efter godt inflationstegn
14:42 Genmab godt på vej mod laveste lukkekurs siden maj 2020
14:39 Lille rentefald og dollarsvækkelse efter amerikansk inflationsopgørelse
14:01 Apple fortsætter frem i Kina med salget af iPhones - aktien sendes op
13:51 USA/tendens: Positiv åbning i vente anført af it og Trump-aktier
13:08 Vestas får ordre på 81 MW i Skotland
12:18 Europa/aktier: Franske aktier trodser positive tendenser før amerikanske inflationstal
11:36 Obligationer/middag: Renter kravler op før inflationstal fra USA
11:23 Aktier/middag: Zealand og Danske Bank topper efter analysenyheder i lettere positivt C25