Fredagens aviser med Danske Bank, DSV Panalpina og Carlsberg

Udgivet den 01-05-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KRISENS DYBDE RAMMER DANSKE BANK HÅRDT

Danske Bank har sat 4,3 mia. kr. af til tab på udlån. Det er det største beløb siden finanskrisen og et klart tegn på coronakrisens dybde. "Vi tager ansvar, når vi tager store nedskrivninger," siger Danske Bank-direktør Chris Vogelzang. (Forside, side 6-7)

CORONA TVINGER DSV TIL OMFATTENDE SPAREPLAN

Landets største speditør, DSV Panalpina, siger i det kommende stykke tid farvel til 3000 ansatte. 1,4 mia. kr. skal spares på årsbasis. (Side 8)

CARLSBERG-TOPCHEF VIL HOLDE KURSEN

Barer og restauranter er lukket over hele verden. Det sætter sin spor i Carlsbergs omsætning i årets første tre måneder. (Side 10)

KUN FEM FLYSELSKABER I EUROPA EFTER KRISEN

Luftfart har ifølge Kearney-rapport været immun overfor kriser indtil nu. Der er store forandringer i vente for både forretningsrejserne og private. (Side 2)

NKT TABER SAG OM FYRING AF MEDARBEJDER I BESTYRELSEN

NKT har fået rettens ord for, at bortvisning af et medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem var usaglig. Østre Landsret har sluttet ankesagen og nået til samme afgørelse som byretten i Lyngby. (Side 12)

ATP: LUFTHAVNEN BLIVER EN FANTASTISK INVESTERING IGEN

ATP har siden 2017 ejet cirka 30 pct. af Københavns Lufthavn. Det var en fantastisk investering før krisen, og pensionkæmpen er sikker på, at det kommer den til at blive igen. (Side 13)

LUFTHAVN OG BESTSELLER HAR SØGT OM STØRST LØNKOMPENSATION

Et nyt dataudtræk fra Erhvervsstyrelsen viser, hvilke selskaber der har søgt om lønkompensation for hjemsendte medarbejdere. De største ansøgere er Københavns Lufthavn og Bestseller. (Side 15)

ECB AFSTÅR FRA AT GRIBE TIL FLERE RENTEFALD

Hvis ECB skal komme den kriseramte økonomi i eurozonen yderligere til hjælp, så bliver det ikke ved at sænke renten yderligere fra det aktuelle niveau på minus 0,50 pct. Det vurderer Nordea. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

CARLSBERG-TOPCHEF FRYGTER FOR ØLSALGET UDEN EN VACCINE

Uden en vaccine mod coronavirus vender hverdagen ikke tilbage for Carlsberg ifølge topchef Cees 't Hart, der håber, at den danske regering lader nogle cafeer og barer åbne igen. (Forside, side 8)

KURVEN KNÆKKET FOR DANSKE BANK

Coronakrisen gør indhug i hele samfundet. Landets største bank, Danske Bank, kom ud af første kvartal 2020 med et underskud på 1,3 mia. kr. mod et overskud på 3,0 mia. kr. i samme periode året før. (Side 2)

KØBENHAVNS LUFTHAVN ER TAVS TRODS DEN ALVORLIGE SITUATION

Lufthavnen var Danmarks største samlede arbejdsplads. Nu risikerer mange af medarbejderne ikke at komme tilbage, da lufthavnens to største kunder, SAS og Norwegian er i store vanskeligheder. Men Lufthavnens direktør er tavs. (Side 2)

DEN OFFICIELLE LEDIGHEDSSTATISTIK VISER KUN TOPPEN AF ISBJERGET

De danske tal for ledigheden giver ikke politikerne mulighed for at følge med i, hvor skidt det står til på det danske arbejdsmarked. Vi ser kun toppen af isbjerget, mener økonomer. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CORONAKRISEN GIVER STORE VIRKSOMHEDER PROBLEMER

Coronakrisen sætter nu synlige spor i landets store virksomheder. Carlsberg, Danske Bank og DSV Panalpina har alle fået blå mærker af krisen, fremgik det torsdag af nye regnskaber. (Forside)

MARKANT DYK I VESTAS' IMAGE EFTER FYRINGER

Vindmølleproducenten Vestas' omdømme har fået markante klø under coronakrisen. Nylige fyringer kan være forklaringen, lyder det fra brandingekspert. (Side 4)

VIRUSSET PINER CARLSBERGS TOPCHEF DER TAGER TILLØB TIL AT TROMLE RIVALERNE

Selv om coronavirusset sætter Carlsberg milevidt tilbage, kan krisen give den danske koncern en fordel, hvad angår konkurrenterne. Topchef Cees 't Hart er i færd med at kæmpe sig ud på den anden side. (Side 6-7)

NATIONALBANKEN AFVISER POLITISK INDBLANDING I SAG OM UDBYTTER

Bankerne holdt længe fast i planer om at udbetale udbytte til aktionærerne under coronakrisen, men til sidst kom de på bedre tanker. Spørgsmålet er, om det skete frivilligt. (Side 8-9)

SAS VIL HAVE UDSAT LEVERING AF NYE FLY FOR MILLIARDER

Det skandinaviske flyselskab forhandler med Airbus om at udskyde levering af fly, som der ikke er brug for på grund af coronakrisen. (Side 9)

DANSKE BANK FIK UNDERSKUD

Landets største bank, Danske Bank, tabte et milliardbeløb i årets første kvartal og er kommet videre oven på kritik fra erhvervsministeren, fastslår administrerende direktør Chris Vogelzang. (Side 10)

SPAR NORDS TOPCHEF ER ENDT I INFIGHT MED KONKURRENT

Bundlinjen dykker 91 pct. i Spar Nord, som udkæmper en hård opkøbsfejde med konkurrenten Danske Andelskassers Bank. (Side 10)

ATP TABTE LIGE SÅ MEGET I SENESTE KVARTAL SOM PÅ ET HELT ÅR UNDER FINANSKRISEN

Regnskabet afslører, at ATP har haft det værste enkeltstående kvartal nogensinde. Men ifølge topchef Bo Foged har pensionsselskabets forretningsmodel bestået testen. (Side 12)

CORONAKRISEN GIVER DSV PANALPINA MULIGHEDER

Transportkoncernen DSV Panalpina er hårdt ramt af coronakrisen, men de voldsomme forandringer rummer også masser af muligheder, mener finansdirektør Jens H. Lund. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder