Fredagens aviser med Mærsk, FLSmidth og Rockwool

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

FLERE PRIVATKUNDER I DANSKE BANK KAN BLIVE RAMT AF NEGATIVE RENTER

Danske Bank indfører negative renter for privatkunder med store indeståender, men vil ikke udelukke, at flere kunder kan blive ramt i fremtiden. Banken vil ikke give garantier. (Forside, side 10-11)

BENSPÆND PÅ BENSPÆND FOR DET NYE MÆRSK

Mærsk er på rette spor, lyder det fra flere iagttagere. Men uforudsete hændelser bremser udviklingen, senest i form af coronavirusset. (Side 6-7)

GENMABS NYE GULDÆG MÅSKE MERE VÆRD END DARZALEX

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, regner med at lande en partneraftale i år for det næste væksthåb, der kan være mere værdifuldt end Darzalex. (Side 12)

BAVARIAN NORDIC PÅ VEJ MOD OVERSKUD

Indeværende år bliver et transformationsår, der skal gøre Bavarian Nordic til en vedvarende overskudsforretning på salg af vacciner. (Side 12)

FLS-SAG OM OVERPRIS ER LANGT FRA ENESTÅENDE

Trods mange års kamp mod korruption i erhvervslivet, så dukker nye sager op "relativt tit", og FLS' problemer er langt fra enestående, forklarer formanden for Transparency International. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

CORONAVIRUS SENDER DANSKE TRANSPORTGIGANTER PÅ USIKKER KURS

Udbruddet af coronavirus skaber alvorlige forstyrrelser i samhandlen med Kina. De danske fragtvirksomheder med Mærsk i spidsen mærker for alvor usikkerheden og konsekvenserne, der anslås at koste den globale skibsfragt omkring 2,3 mia. kr. om ugen. (Forside, side 3-5)

DANSKE BANK INDFØRER OGSÅ NEGATIVE RENTER FOR PRIVATKUNDER

Som den sidste af de største banker i Danmark indfører Danske Bank negative renter for privatkunder. Det gælder fra 1. juni i år for bankens kunder, der har mere end 1,5 mio. kr. (Side 2)

MÆRSK-REGNSKAB SKÆMMES AF MANGLENDE VÆKST PÅ LANDJORDEN

Mens den smitsomme coronavirus mindsker behovet for containertransport, er det noget helt andet, som Mærsk-topchef Søren Skou er mest bekymret og skuffet over i 2019-regnskabet - udviklingen på landjorden. (Side 3)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK VIL TJENE FLERE PENGE PÅ LANDJORDEN

Den vigtige logistikforretning er den sorte plet i 2019-regnskabet for A.P. Møller-Mærsk. Divisionen, der bringer varer fra dør til dør, skuffer ved at vise negativ vækst. (Forside, side 8-9)

CARLSBERG I STØRSTE SATS SIDEN 1992

Carlsberg Danmark venter tocifret salgsvækst til sommerens EM i fodbold, hvor det danske landshold spiller tre kampe i Parken. (Side 2)

LÆGERS OG TOPSPECIALISTERS TILLID TIL NOVO NORDISK ER VIGENDE

Medicinalselskabet Novo Nordisk har fået et ordentligt gok i nødden, når det handler om tilliden til selskabet fra læger og specialister inden for diabetes. (Side 2)

DANSKE BANK INDFØRER MINUSRENTER FOR SINE PRIVATKUNDER

Danske Bank indfører til juni negative renter for privatkunder. Grænsen kommer til at ligge ved 1,5 mio. kr. og 750.000 kr. afhængigt af kundens kontotype. (Side 3)

FLSMIDTH LOVEDE AT BEKÆMPE KORRUPTION - MEN HANDLEDE MODSAT

FLSmidth fortalte omverdenen om sine høje etiske standarder, men cementkoncernen forbrød sig imod dem kort tid efter. (Side 6-7)

MT HØJGAARD LEVERER PLUS PÅ 83 MIO. KR.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard fik vendt rundt på koncernen i 2019. Driftsoverskuddet blev på 83 mio. kr. mod et minus året før på 547 mio. kr. Omsætningen landede på knap 7 mia. kr. I 2020 ventes et overskud på 125 mio. kr. (Side 10)

ROCKWOOL GÅR SOLO OG NÆGTER AT AFSLØRE DIREKTØRLØN

Mens alle de større børsnoterede selskaber offentliggør topdirektørernes løn, nægter Rockwool at oplyse, hvad topchef Jens Birgersson tjener. Transparens om løn har ingen værdi for aktionærerne, lyder det. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder