Fredagens aviser med Matas, Danske Bank og SAS
BØRSEN
LØNRABAT SKABER 7000 JOB TIL FLYGTNINGE
Direktør i byggefirmaet Lund og Staun er ikke i tvivl om, at firmaet vil ansætter flere, hvis der kommer en indslusningsløn til indvandrere og flygtninge. En timeløn på 70 kr. giver 7000 nye arbejdspladser, viser analyse. De Radikales leder, Morten Østergaard (R), vil forhandle indslusningsløn. (Forside, side 6-12)
EJERSKIFTE KOSTER HOS KOMPAN
Et ejerskifte hos legeredskabsproducenten Kompan viser sig nu at koste på bundlinjen. Bag Kompan står en del af Lego-familien i form af Kirk Kapital, der købte PFA ud i slutningen af 2014, samt finansmanden Christian Dyvig, der var med til at købe kapitalfonden Nordic Capital ud i foråret. Udskiftningerne i ejerkredsen gør, at selskabet i 2014 tjente færre penge end året før. (Side 13)
MATAS UDFORDRER MONOPOL MED MINI-APOTEKER
Matas-kædens mangeårige kamp mod apotekernes monopol får frisk luft under vingerne, når en lempelse af apotekerloven træder i kraft 1. juli. Da bliver det muligt for Matas at oprette små apotekerudsalg inde i butikkerne og dermed konkurrere direkte mod de lokale apoteker. (Side 14)
NORDISK HOTELGIGANT KLAR TIL BØRSNOTERING
Frank Fiskers, topchef i Scandic Hotels, har brugt det seneste år på at gøre milliardkoncernen klar til en børsnotering. Selskabet er klar til at blive noteret, og vi venter på, hvornår ejerne har tænkt sig at trykke på knappen, lyder det. (Side 16)
POLITIKERE VÆLGER MOBILEPAY TIL VALGFINANSERING
Flere politiske partier har valgt at tage betalingstjenesten Mobilepay i brug, når de spørger om støtte til valgkampen. Et klogt valg, mener bankekspert. Syv ud af de i alt ni politiske partier, der stiller op til folketingsvalget, bruger Mobilepay til at samle finansiering til valgkampen. Kun Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti er ikke gået over til den nye betalingsform endnu. (Side 20)
RADIOMETER-CHEF TRÆDER TILBAGE EFTER 30 ÅR I FIRMAET
Efter 11 år som topchef, og i alt 30 år i Radiometer, overlader Peter Kürstein lederskabet af Radiometer, kendt for sine blodgastinstrumenter, til den nuværende udviklingschef Henrik Schimmell. Skiftet sker efter sommerferien og betyder, at Peter Kürstein bliver ny bestyrelsesformand i selskabet. (Side 23)
UKLARHED OM RENTEN GØR USA-INVESTORER SÅRBARE
Mens gætterierne om datoen for en renteforhøjelse i USA fylder mere og mere i debatten, har markedet mistet sin retningssans. Investorerne er forvirrede og køber ind og sælger ud af aktierne på amerikanske børser, mens de venter på en endelig melding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lyder det fra den mangeårige Wall Street analytiker Dennis Gartman. (Side 24-25)
BERLINGSKE BUSINESS
FOR EN HALV MIA. KR. MUSKLER TIL TRUSTPILOT
Siden Peter Holten Mühlmann for syv år siden fik ideen til at samle kundeanmeldelser på nettet, har han bygget Trustpilot op til en virksomhed, der kan skimte omridset af en global succes. 500 nye millioner i kassen fra internationale investorer er kontant opbakning til den globale drøm. (Forside, side 14-15.)
KOMPAN SKYDER GLOBAL OFFENSIV I GANG
Legetøjsproducenten Kompan går nu op i et andet gear. Topchef Connie Astrup-Larsen ændrer strategien og investerer overalt på kloden for at få endnu flere børn til at lege på udstyr fra den fynske virksomhed. Kompan satser kraftigt på at blive en dominerende global producent af udstyr til legepladser. (Side 4-5)
FIH OG LD MELDT TIL POLITIET FOR VIRKSOMHEDSRØVERI
De store danske finansielle koncerner FIH og LD er meldt til politiet, efter at den danske milliardkoncern DSVM - det forhenværende DSV Miljø - blev handlet for èn krone i slutningen af januar. Det er den tidligere DSV-direktør Leif Tullberg, der sammen med en række andre mindretalsaktionærer står bag anmeldelsen. (Side 5)
FLERE LYSPUNKTER FOR DANSK ØKONOMI
Finansminister Bjarne Corydon (S) glæder sig over nye tal for dansk økonomi, som viser, at flere kommer i arbejde. De kommer på et yderst belejligt tidspunkt for ministeren, som er godt i gang med en valgkamp, der handler ganske meget om penge og økonomi. (Side 6-7)
SAS-TOPCHEF JUBLER OVER PILOTAFTALER
SAS har fået nye overenskomster på plads med fire skandinaviske pilotforeninger med i alt 1500 medlemmer. Nu kan vi bruge energien og kræfterne på at vinde en hård konkurrence, siger Rickard Gustafson, topchef i SAS. (Side 8)
MATAS VENTER STADIG PÅ FLERE KUNDER
Danskerne har mod forventning ikke fundet tegnebogen frem igen efter krisen og styret ned til materialisten. Det skal medlemsklub og et langt bredere netsortiment af varer, der ikke kan være i butikkerne, nu forsøge at ændre på. (Side 9)
DANSKE BANK GÅR HÅRDT EFTER NØDSTEDTE IRSKE KUNDER
Avisen The Irish Times har beregnet, at Danske Bank er Irlands næstmest aggressive, når det gælder om at retsforfølge kunder med restancer. Alene i år har banken indledt 33 nye retssager. Katastrofeårene i Irland kostede bankens aktionærer 24 mia. kr. (Side 10)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV
ERHVERVSFOLK SLÅR POLITIKERNE PÅ MAGT
Mens kampen om regeringsmagten buldrer løs, slår en ny bog fast, at danske politikere i virkeligheden er langt fra magteliten i Danmark. I toppen sidder i stedet erhvervslivets direktører og fagforeningsbosser. (Forside, side 6-7)
ER DER 500 MILLIONER GRUNDE TIL AT STOLE PÅ TRUSTPILOT?
Den danske brugeranmeldelsesplatform har netop fået en stor kapitalindsprøjtning i sin bestræbelse på at erobre USA og resten af verden. Succesen står og falder med tilliden til brugernes tilfældige bedømmelser. (Side 2)
IBM DANMARK SKRUMPER IGEN – FOR SJETTE ÅR I TRÆK
IBM er stadig det største it-selskab i Danmark, målt på omsætning – men siden de glade dage i 2008 er afstanden ned til konkurrenterne blevet mindre år for år. Det nye årsregnskab for 2014 viser nemlig endnu et fald på toplinjen, som faldt med 9 pct. i forhold til året før. (Side 3)
SAS INDGÅR AFTALE MED NORSKE PILOTER
Piloterne i norsk pilotforening trækker i arbejdstøjet igen, efter at en ny aftale med SAS er indgået. Konflikten mellem SAS og Norsk Cockpitforbund brød ud, da piloterne sidste torsdag forlod forhandlingerne om en ny kollektivaftale. (Side 3)
NYHANDLET KOMPAN ER GÅET I UDBRUD
Den danske producent af legepladser Kompan har forbedret forretningen i 2014. Det viser Odense-virksomhedens regnskab, som blev offentliggjort torsdag. Kompan har haft en organisk vækst i omsætningen på 7 pct. til knap 1,4 mia. kr., og driftsresultatet lander på 194 mio. kr. (Side 3)
SMÅ FIRMAER RIDER PÅ RYGGEN AF STORINDUSTRIEN
De mindre danske virksomheder øger deres eksport, fordi de rider med på den gryende vækst i de store økonomier i verden. De har gavn af at holde sig til nærmarkederne. (Side 5)
MATAS-KÆDEN FLYTTER OGSÅ PÅ LANDET
Matas-kæden vil stå stærkere i de tyndtbefolkede områder af landet. Derfor søger den børsnoterede detailvirksomhed efter muligheder for at åbne nye forretninger er på jagt efter ekspansion. Den melding lyder fra administrerende direktør Terje List i børsnoterede Matas A/S, som netop har rapporteret tal for 2014/15. Matas har 294 butikker rundt om i landet. (Side 12-13)
OPEC VIL FORTSÆTTE MED AT PUMPE
Spørger man olie analytikere og oliehandlere, forventer stort set alle, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) på ministermødet fredag i næste uge vil beslutte at fortsætte med uændret olieproduktion i andet halvår af 2015. Den afgørende faktor i beslutningsprocessen er, om Opecs egne økonomer ser en aftagende vækst i den globale olieproduktion og samtidig en stigende vækst i den globale olieefterspørgsel i lyset af de moderat bedre konjunkturer. (Side 14-15)
/ritzau/FINANS
Tags: Danske Aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1180
- næste ›