Fredagens aviser med Mærsk, TDC og Spar Nord
BØRSEN
OW-SELSKABER FLYGTER FRA KONKURSBO
Konkursboet i OW Bunker mister kontrollen med en stribe datterselskaber i udlandet. De kaprer aktiverne og starter forretningen op igen. "Hvis vi kan isolere os fra det danske konkursbo, så pengene ikke blot forsvinder, så kan vi komme videre. Der skal bare et nyt skilt op på døren", siger OW’s topchef i Holland Vincent de Vos. (Forside, side 6-7)
NORDISKE MYNDIGHEDER VIL HAVE MERE UBER
Sidste uges Uber-lancering i Danmark, Norge og Finland har fået landenes konkurrencemyndigheder på banen med krav om omfattende taxiliberaliseringer. Sverige har været i gang med taxiliberalisering i årevis. Norge har forsøgsvist lempet på taxireglerne i storbyerne, mens man i Finland er i gang med et kommissionsarbejde, der skal bane vejen for en liberalisering af lovgivningen. (Side 8)
BESTSELLER-EJER OPGIVER AT FÅ FORGYLDTE BUNDLINJER
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen erkender, at de gode gamle dage ikke kommer tilbage. Heller ikke i Danmarks største modetøjskoncern, Bestseller. De gyldne marginers tid er forbi, og det vil være direkte uklogt at gå efter igen at tjene så meget, som Bestseller gjorde for bare fire år siden. (Side 10-11)
SMYKKEFIRMA LUKKER I KINA
Tallene i det seneste regnskab fra smykkefirmaet Dyrberg/Kern er knap så funklende som stenene i firmaets smykker. Firmaet har lukket dets aktiviteter i Kina og har trukket sig ud af datter- og salgsselskaber i Sydeuropa. Vi vil hellere
arbejde på en lidt mindre platform og så via den tjene lidt flere penge, lyder det. (Side 14)
TØJKÆDE GENSKABT EFTER KRISE
Der er penge i lavpristøj, konstaterer kapitalfonden Polaris Equity Partners, ejer af PWT Holding, som står bag tøjkæderne Tøjeksperten og Wagner. Kæderne og den bagvedliggende virksomhed er nemlig efter seks års ejerskab eftertrykkeligt gennem
krisen. (Side 16)
ARLA JAGTER MIA-BESPARELSER
Udsigten til nye fald i afregningen til de økonomisk hårdt pressede landmænd tvinger mejerier til at øge effektivisering, som kan hjælpe på mælkeprisen. "Vi har her efter sommerferien i år sat gang i yderligere initiativer, som skal nedbringe vores omkostninger. Det er nødvendigt", oplyser koncernøkonomidirektør Frederik Lotz. (Side 18)
CARLSBERG-TOP MISTER TO NØGLEPERSONER
Ny direktør for Carlsberg i Østeuropa – og dermed det afgørende russiske marked – bliver Jacek Pastuszka, der i dag er direktør for Carlsberg-bryggeriet Ringnes i Norge, mens Andraea Dawson-Shepherd bliver ansvarlig for koncernkommunikation.
Begge er hentet internt. (Side 22)
BERLINGSKE BUSINESS
NETTO GØR KLAR TIL AT HOLDE ÅBENT DØGNET RUNDT
Forbrugerne får nu mulighed for at købe discount-dagligvarer både dag og nat. Netto lægger ud med at holde døgnåbent i tre butikker i hhv. København, Lyngby og Aarhus. Ekspert kalder tiltaget "sidste søm i kisten" for lukkeloven. (Forside, side 4-5)
BANKERNE SKRUER OP FOR OVERVÅGNINGEN AF KUNDER
Overvågningen af bankkunder og kundernes transaktioner øges markant i forsøget på at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering. Bankerne kalder det en nødvendig byrde. Hvis man er nuværende eller forhenværende ambassadør eller folketingspolitiker, eller blot nærtstående familiemedlem eller nær medarbejder til en sådan, kan man forvente ekstraordinær overvågning af ens finansielle transaktioner. En ramt andelsboligforening sammenligner tilstandene med DDR. (Side 6)
SPEKULATION KAN HAVE PUMPET OW BUNKERS BØRSVÆRDI MED EN MIA. KR.
Store investorer frygter, at OW Bunker blev prissat alt for højt ved børsnoteringen tilbage i marts. Værdien tog udgangspunkt i driftsindtjeningen. Den kan imidlertid have været påvirket af store millionindtægter fra risikable sideinvesteringer. Det vil trække værdien ned, siger eksperter.(Side 8-9)
SMEDEGAARD HAR TREDOBLET CO 2 -SPAREMÅL
Det går så strygende med at spare CO 2 på containertransporten, at Maersk Line nu har øget sine sparemål fra oprindeligt 20 pct. til nu 60 pct. per container frem mod 2020, fortæller koncernchef Nlls Smedegaard Andersen. Siden 2007 har Maersk Line reduceret CO 2 -udledningen pr. container med mere end en tredjedel (Side 10)
NY VISMAND SER ØKONOMISK FREMGANG FORUDE
Det er let at blive sortsynet og deprimeret, når blikket rettes stift mod dansk og europæisk økonomi, hvor stilstand og økonomisk tørke præger billedet. Men en professor i økonomisk vækst siger nu, at tiderne før eller siden nok skal blive bedre. Vi står næppe foran en japansk fremtid med flere tabte årtier. (Side 11)
BESTSELLER-SUCCESEN DRYPPER PÅ ASIATISKE TØJFABRIKKER
Fire ud af fem stykker tøj fra danske Bestseller bliver syet på asiatiske fabrikker, viser ny rapport. Containere med billigt tøj fra Asien er også grundkomponent og nøglen til fremtidig succes i Bestsellers fremtidige strategi, fortæller Bestsellers ejer. Over 500 asiatiske fabrikker producerer for det danske modefirma. (Side 12)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV
TDC GÅR AMOK I PRISFORHØJELSER
TDC’s nytårshilsen til hundredtusinder af privatkunder er højere priser. Telegiganten hæver prisen på 165 produkter med op til 34 pct. Der er ingen vej uden om prisstigningerne, forklarer Frederik Sjørslev, direktør i TDC Privat. (Forside, side 8-9)
STORAKTIONÆR SLAP UD AF OW BUNKER
På otte dage lykkedes det for den amerikanske investeringsfond Cantillon Capital Management at sælge samtlige aktier i OW Bunker og dermed undgå et smertefuldt tab. Fra den 23. oktober og 10 dage frem nåede fonden at sælge hele aktieposten på 146 mio. kr., inden OW Bunker blev sat i børspause. Det kan ikke udelukkes, at nogen har handlet på intern viden, siger ekspert i erhvervsjura. (Side 2)
KURATORER KRÆVER 100 MIO. KR. I ERSTATNING FRA ENTREPRENØR-RUIN
Kollapset i et næsten 100 år gammelt entreprenørfirma, der op til konkursen var blandt Danmarks største, får nu et omfattende retligt efterspil. Det er den tidligere ledelse af det konkursramte Brødrene A. & B. Andersen, der bliver sagsøgt for samlet 100 mio. kr. Søgsmålet kommer fra konkursboets kuratorer i samarbejde med firmaets tidligere bankforbindelse Spar Nord samt to garantiselskaber. (Side 6-7)
BESTSELLER VOKSER – DET SAMME SKAL BUTIKKERNE
Indtjeningen vokser hastigt hos Bestseller, men ejeren af den danske modekoncern ser også vanskelige udfordringer. Det skyldes især, at den voksende nethandel presser detailsektoren hårdt. Ud over 3000 egne butikker i 38 lande har Bestseller også afsætning gennem 15.000 engroskunder – andre tøjbutikker og stormagasiner. Koncernchef Anders Holch Povlsen vurderer, at hele det globale tøjmarked netop nu er presset. (Side 12-13)
/ritzau/FINANS
Tags: Danske Aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1180
- næste ›