Fredagens aviser med Novo, ISS og Mærsk
BØRSEN
NOVO: INGENIØRMANGEL KAN TVINGE JOB UD AF LANDET
Henrik Wulff, produktionschef i Novo Nordisk, har 100 ledige ingeniørstillinger, som han ikke kan få besat. Medicinalgiganten overvejer derfor nu at flytte produktion og job til udlandet. Flere industrivirksomheder råber vagt i gevær over den danske ingeniørmangel, der ifølge en fremskrivning vil runde 10.000 om ti år. Minister satser på, at udlændinge kan løse manglen på ingeniører. (Forside, side 6-7)
MÆRSKS KORRUPTIONSSAG KAN SPREDE SIG TIL USA OG ENGLAND
Bagmandspolitiet undersøger anklager om Mærsk-korruption i Brasilien. Men sagen kan forfølge Mærsk på andre vigtige markeder. Anklagerne om korruption har potentiale til at sprede sig til andre dele af rederiets forretningsimperium. En række lande har regler, der muliggør, at korruption ét sted kan straffes et helt andet sted. (Side 8)
STORKONTRAKTER LØFTER ISS
Topchefen i ISS, Jeff Gravenhorst, høster frugterne af et stærkt fokus på såkaldte IFS-kontrakter, der er kendetegnet ved store integrerede servicekontrakter, der kan dække både rengøring, kantinedrift og vagttjeneste hos samme kunde. Servicegiganten har succes med salget af kontrakterne. (Side 10)
NORDIC CAPITAL SÆTTER NY SPILLER TIL KAMP MOD NETS
Nordic Capital tabte sidste år kampen om opkøbet af Nets. Kapitalfonden investerer nu et milliardbeløb i den nye betalingskoncern Bambora. Den nye spiller er ejet af kapitalfonden Nordic Capital og kommer til at konkurrere mod store danske spillere. (Side 12)
TRANSPORTMILLIARDÆR TJENER STORT PÅ EJENDOMME
Milliardæren bag firmaet Frode Laursen lander 152 mio. kr. i overskud i sit eget selskab. Ejendomsinvesteringer er forklaringen på succesen. (Side 17)
ISOLERINGSPRODUCENT SPEJDER EFTER DEN HELT STORE VÆKST
Skamol har haft et skuffende år, hvor væksten er udeblevet. Derfor er selskabet gået i offensiven for at indfri vækstpotentialet. Ruslandskrisen har sat sit præg på virksomhedens regnskab, hvor omsætningen er næsten stillestående. (Side 18)
MÆRSK SNUBLENDE TÆT PÅ MILLIARDSALG AF REDERI
Alt tyder på, at det blot er et spørgsmål om uger, før A.P. Møller-Mærsk sælger offshore- rederiet Esvagt. Budrunden sluttede i fredags, og mere end en håndfuld internationale kapitalfonde har afgivet bud på Esvagt, erfarer Børsen fra en række kilder med kendskab til processen. (Side 20-21)
BERLINGSKE BUSINESS
TRANSPORTMINISTER TAGER RYANAIR-SAG OP
Danmarks transportminister går nu ind i sagen om Ryanairs brændstofpolitik. Det sker efter, at tidligere piloter, eksperter, Dansk Pilotforening og folketingsmedlemmer har stillet spørgsmål til Ryanairs metoder. Flyselskabets brændstofpolitik, heriblandt en intern rangliste over kaptajners brændstofforbrug, er blandt kritikpunkterne. (Forside, side 6-7)
GLOBALE AKTØRER ER PÅ VEJ IND PÅ DET DANSKE MARKED
Globale aktører som Apple, Google og PayPal arbejder intenst på alternative betalingsløsninger på internationalt niveau, og det får Danske Bank til at skærpe arbejdsindsatsen for at kunne tage kampen op med de rigtigt store, når de kommer til Danmark. Ekspert mener dog, at der ikke er så meget at frygte. (Side 5)
DANSKE BANK PÅ VEJ MED BETALING VIA FINGERAFTRYK
Inden for bare et år vil de første Danske Bank-kunder forhåbentligt have erstattet pinkoden på betalingskortet med en lille fingeraftrykscanner. Skanneren er placeret på betalingskortet, og er en del af et samarbejde med det norske firma Zwipe, som Danske Bank har et udviklingssamarbejde med. (Side 5)
BAGMANDSPOLITIET UNDERSØGER MÆRSK I BRASILIANSK KORRUPTIONSSAG
Det danske bagmandspoliti skal undersøge, om A.P. Møller-Mærsk har spillet en rolle i den største korruptionssag nogensinde i Brasilien. Og hvis det er tilfældet, hvilken. Det sker efter, at det danske selskab blev nævnt som en del af sagen sidste år. (Side 10-11)
RIGE ASIATER DRIVER VÆKSTEN I ISS
I takt med at private og offentlige virksomheder får flere penge på kistebunden, vælger de også i højere grad at hyre hjælp til at vaske gulvet, tømme skraldespandene og lave mad i kantinen ude i byen. Det er én af forklaringerne på, at ISS har pæn vækst på de såkaldte emerging markets, hvor der generelt set er stigende velstand. (Side 12)
SAS INDGÅR AFTALE OG UNDGÅR PILOTSTREJKE
SAS har i 11. time undgået en strejke i Sverige og er nået til enighed med den svenske pilotforening, SPF, om en ny overenskomst. SAS var dog nødsaget til at aflyse 110 flyvninger torsdag - ifølge branchemagasinet Stand By - bl. a. langdistanceruterne fra København til San Francisco samt fra Stockholm til Chicago. (Side 12)
JYLLANDSPOSTEN ERHVERV
NU SKAL BANKANSATTES LÅNEFORHOLD TJEKKES
Skattemyndighederne vil have undersøgt, om ansatte i finanssektoren får så gode vilkår ved f.eks. optagelse af realkreditlån, at de skal betale skat af deres medarbejderfordele. (Forside, side 4-5)
SAS SLIPPER UD AF PILOTKONFLIKT MED FÅ SKRAMMER
En truende pilotstrejke på det vigtige svenske marked er afværget, da parterne efter et langstrakt forløb har indgået aftale om nye kollektive overenskomster. En strejke ville have lammet store dele af trafikken og påført SAS et tab på et tocifret millionbeløb dagligt. (Side 2)
BØRSKANDIDAT GLIDER I OLIEN – FYRINGSRUNDE GENNEMFØRT
Efter år med markant fremgang og laurbærblade blev olieserviceselskabet Welltec i 1. kvartal ramt af markedsnedgang og valutamodvind. Det førte til fyringer, men forhåbentlig også muligheder for det danske selskab. (Side 3)
INDTJENINGSREKORD PÅ VEJ I DANSKE SELSKABER
Der har allerede været et stort antal opjusteringer af forventningerne til hele 2015 efter kun tre måneder af regnskabsåret. Flere opjusteringer er på vej, spår Sydbank. (Side 8)
ISS GÅR FRA MINUS TIL PLUS
Stigende omsætning, forbedret driftsmarginal og en bundlinje, der er vendt fra minus til plus. Servicekoncernen ISS kom væsentligt bedre igennem årets første fjerdedel i år, end det var tilfældet i fjor. (Side 10)
/ritzau/FINANS
Tags: Danske Aviser❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›