Fredagens aviser med Vestas, ISS og Mærsk

Udgivet den 18-09-2015  |  kl. 06:33  |  

BØRSEN

PROFESSOR:VESTAS-SAGEN MINDER OM NORDISK FJER

En gruppe tidligere Vestas-chefer kan have været tæt knyttet til stråmandsselskaber, som Vestas i hemmelighed har lånt milliarder til. Ifølge juraprofessor ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, minder sagen om skandalen med Nordisk Fjer. (Forside, side 6-8)

FRYGTER FÆRRE UAFHÆNGIGE FONDE VED GEBYRFORBUD

Hvis der kommer et totalforbud mod formidlingsprovision, advarer Skagen Fondene mod, at bankerne vil skrue op for salget af egne investeringsforeninger. (Side 10)

OPKØB I USA SKAL SIKRE VÆKST FOR COLUMBUS

USA er udset som vækstmotor for den danske, børsnoterede it-virksomhed Columbus. Målet skal nås gennem opkøb i USA. USA er oplagt, fordi landet på mange måder er ti år bagud i forhold til et stærkt konkurrencepræget marked for eksempel i Skandinavien, lyder det. (Side 12)

INVESTORER AFVISER BUD FRA BESTSELLER

20 øre for en aktie i Stylepit er for lidt. Investorerne kræver flere penge, end Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsen tilbyder for deres aktier. Beløbet er det det dobbelte af, hvad en række investorer har købt deres aktier til i forbindelse med en aktieudvidelse i august. (Side 14)

OPKØB SKAL SKAFFE ISS STØRRE KUNDER I USA

Servicekoncernen ISS har konkrete firmaer i kikkerten, men hurtig integration med resten af koncernen er et must, siger topchefen. Bliver man for aggressiv, ender man med at få noget med i købet, der ikke hører til i ISS, lyder det. (Side 16)

USA FASTHOLDER SIN RENTE TÆT PÅ NUL

Den Amerikanske Centralbank vil afvente udviklingen i den globale økonomi, før man fjerner den sidste pengepolitiske krykke under amerikansk økonomi. (Side 28-29)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK SKRUER OP FOR JAGTEN PÅ OLIERESERVER I NORDSØEN

Maersk Oils danske landechef, Martin Rune Pedersen, ser fortsat et stort potentiale i Nordsøen og vil gå efter den milliard tønder olie, der anslås at gemme sig i det hårde kalkreservoir på 1850 meters dybde i Dan-feltet. Feltet er også det første, Mærsk hentede olie op fra i begyndelsen af 1970'erne. (Forside, side 8-9)

DET AMERIKANSKE RENTEHOP BLEV UDSKUDT

Den amerikanske rente blev torsdag fastholdt på det nuværende historisk lave niveau. Men det er stadig sandsynligt, at renten i USA sættes op inden årets udgang. (Side 11)

NY BANKNORDIC-DIREKTØR ER MÅSKE ALLEREDE FUNDET

Banknordik-direktør Janus Petersen var ikke enig i formand Stine Bosses og den øvrige bestyrelses nye strategi, og derfor blev han afskediget. Bankens finansdirektør, Árni Ellefsen, er konstitueret som administrerende direktør, og ifølge Stine Bosse er han en varm kandidat til at overtage posten permanent. (Side 13)

BILLIGE MOBILABONNEMENTER FORSVINDER EFTER KULDSEJLET FUSION

Teleselskaberne vil udnytte den aflyste fusion til at sætte priserne op ved at lade de billigste abonnementer udgå, mener analytikere, og dermed sker det stik modsatte af, hvad EU ville opnå. (Side 14-15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VI HANDLER MERE MED KORRUPTE LANDE

En stigende andel af den danske eksport går til lande med omfattende korruption – især markeder i Afrika. Derfor bør virksomhederne på forhånd sørge for, at der er råd til at sige nej, lyder det fra DI. (Forside, side 6-7)

FED HOLDER USA-RENTEN I RO

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder sig fra at hæve renten denne gang. Efter længere tids spænding har rentegyseren fundet sin foreløbige afslutning med centralbankchef Janet Yellens melding torsdag aften. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯