Fredagens internationale avisuddrag med Evergrande, Ford og Tyrkiet

Udgivet den 24-09-2021  |  kl. 07:25  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

EJERE AF EVERGRANDE-OBLIGATIONER HAR INTET HØRT EFTER VIGTIG DEADLINE ER OVERSKREDET

Den kinesiske boliggigant Evergrande rykker nærmere en konkurs, efter at de ikke har tilbagebetalt lån på 84 mio. dollar. De har nu 30 dage til at skaffe midlerne, hvis de vil undgå en konkurs. (EVERGRANDE BONDHOLDERS LEFT IN THE DARK AS CRUCIAL DEADLINE PASSES)

TYRKIET SÆNKER RENTEN OG LADER LIRAEN FALDE ALT IMENS INFLATIONEN STIGER

Den tyrkiske centralbank har sænket renten i et forsøg på at standse en stigende inflation. Det er sket på trods af, at de reale låneomkostninger allerede er negative, og har medført at den tyrkiske valuta, liraen, er faldet til et historisk lavt niveau. (TURKEY CUTS INTEREST RATE TO SEND LIRA TUMBLING AS INFLATION SOARS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

KINA FORBEREDER SIG PÅ EVERGRANDE KOLLAPS

Den kinesiske regering, der indtil nu har vist sig imod at betale Evergrandes forpligtigelser, har nu bedt lokale embedsmænd om at forberede sig på "mulig storm", hvis Evergrande går konkurs. (CHINA MAKES PREPARATIONS FOR EVERGRANDE'S DEMISE)

PELOSI SIGER AT REGERINGENS FINANSIERING IKKE STOPPER

Den amerikanske regering forbereder selskaber på, at den statslige støtte vil stoppe efter 30. september, men demokraterne forventer at gennemføre ny lovgivning, der kan strække gældsreglerne og forlænge finansieringsperioden. (PELOSI SAYS GOVERNMENT FUNDING WON'T LAPSE)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

I FORSØGET PÅ AT BESKATTE DE RIGE; DET HVIDE HUS SÆTTER LYS PÅ MILLIARDÆRERS SKATTESATSER

En undersøgelse bestilt af det hvide hus viser, at de rigeste amerikanere betaler mindre skat end resten af befolkningen. Undersøgelsen understøtter Bidens ønske, om at hæve skattesatserne og indføre en formueskat for de rigeste amerikanere. Undersøgelsen bliver dog kritiseret for den brugte metode. (IN PUSH TO TAX THE RICH, WHITE HOUSE SPOTLIGHTS BILLIONAIRES' TAX RATES)

UDOVER EVERGRANDES PROBLEMER GÅR KINA IMOD EN AFTAGENDE VÆKST I ØKONOMIEN

Udover den truende konkurs på boligselskabet Evergrande, er der faresignaler i den kinesiske økonomi. Detailsalget er lavere end forventet, og generelt er der aftagende vækst i industriproduktionen.

(BEYOND EVERGRANDE'S TROUBLES, A SLOWING CHINESE ECONOMY)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

HALEWOOD I CENTRUM FOR FORDS ELBILER

Håbet stiger for Fords fabrik i England, Halewood, om, at den vil blive transformeret til at skulle dele til elbiler fremover. Hvis den amerikanske ejer beslutter sig for det, vil det sandsynligvis fastholde hundredvis af job. (HALEWOOD IN THE FRAME FOR FORD'S ELECTRIC DRIVE)

BRITISH AIRWAYS' PLANER FOR LAVPRIS FLYSELSKAB I GATWICK ØDELAGT AF PILOTER

British Airways' planer om genoplive luftfartsselskabets flyvninger fra Gatwick kan blive droppet, da selskabet ikke kan nå til enighed med piloter og planerne om at lancere et billigt kortdistanceflyselskab blev droppet. (BRITISH AIRWAYS LOW-COST AIRLINE PLAN FOR GATWICK SCRUPPERED BY PILOTS)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

AKTIECHEF GÅR FRA DEFENSIVE SELSKABER - HER ER AKTIERNE DU SKAL KØBE

At købe klassiske defensive aktier er ganske meningsløst - i hvert fald ifølge Swedbanks aktiechef, Fredrik Warg. Han peger i stedet på en række selskaber som dem, der træder på gaspedalen. "Den bliver meget stærk i 2022-2023," siger han om en af aktierne. (AKTIECHEFEN SÅGAR DEFENSIVA BOLAG - HÄR ÄR AKTIERNA ATT KÖPA I STÄLLET)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

RENTEHOP, STRØMCHOK OG HØJERE PRISER

Torsdagens rentehop er det første får mange nye boligejere. - Jeg er usikker på, hvad en normal rente er, siger Caria Martiuk (27), som oplever en højere rente på toppen af stigende priser for strøm og dyrere varer. (RENTEHOPP, STRØMSJOKK OG HØYERE PRISER)

.\\˙ MarketWire

Albert Luis Føns Olsen

Seneste nyheder