Fredagens obligationer: Lille rentefald efter inflationstal og svage ISM-tal

Udgivet den 01-03-2024  |  kl. 17:03  |  

Udsvingene var store på det danske obligationsmarked fredag, hvor den europæiske inflation ikke aftog helt så meget som ventet, mens tal for det amerikanske aktivitetsindeks for industrien gik uventet tilbage.

Efter en dag med bølgegang endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint lavere i 2,47 pct.

Kerneinflationen i eurozonen aftog i februar til 3,1 pct. fra 3,3 pct. Det var dog ikke helt så meget som ventet af analytikerne, der havde set tallet aftage til 2,9 pct.

Heller ikke den overordnede inflation aftog så meget som ventet. Den var i februar 2,6 pct. mod ventet 2,5 pct. fra 2,8 pct. måneden før.

Dog har estimaterne været til den optimistiske side, og efter torsdagens lettere nedslående inflationstal fra flere af de store europæiske økonomier, har analytikerne taget de mere realistiske briller på. Derfor reagerer de med et lettelsens suk, vurderer Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

- Inflationen i eurozonen aftog igen i februar. Ikke helt så meget som investorerne forventede tidligere på ugen, men efter gårsdagens tal for inflationen fra flere af de store europæiske lande, var forventningerne løftet lidt. Så høj endte inflationen alligevel ikke med at være, skriver han i en kommentar.

Det amerikanske aktivitetsindeks for fremstillingsindustrien, ISM, viste i februar uventet tilbagegang til 47,8 fra 49,1 måneden før. Her var ventet en mindre fremgang til 49,5.

Også forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan skuffede. Her endte den endelige aflæsning på 76,9 mod 79,6 i den foreløbige opgørelse.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder