Fredagens obligationer: Renten bakkede med aktierne

Udgivet den 17-11-2017  |  kl. 17:04  |  

De danske statsrenter faldt en anelse fredag, hvor der heller ikke var meget risikovillighed at spore omkring aktiemarkedet.

Det sendte gradvist investorerne i favnen på den relative sikkerhed, der ligger i obligationerne, og renten på det ledende tiårige papir herhjemme faldt med 1 basispoint til 0,45 pct.

Der var ikke meget inspiration at hente for investorerne fra makrofronten, og derfor var fredagens handel også ganske afdæmpet.

Investorerne kunne fra morgenstunden lytte til ord fra Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank (ECB). Men heller ikke her var der noget chok i forhold til det seneste rentemøde i banken.

Tonerne er fortsat temmelig lempelige og peger ikke på yderligere opstramninger af hverken rente eller opkøbsprogram inden for den nærmeste fremtid.

- Selv om vi tror meget på opsvinget, har vi stadig brug for en tålmodig og vedholdende tilgang til vores pengepolitik for at sikre prisstabiliteten på mellemlang sigt, sagde Mario Draghi i sin tale i Frankfurt ifølge Bloomberg News.

Ud på eftermiddagen landede der tal for det påbegyndte boligbyggeri i USA, der viste noget større fremgang i oktober, end det var ventet blandt økonomerne. Byggeriet steg til 1.290.000 enheder mod ventet 1.190.000 enheder.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
17:59:01

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
17:59:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder